Μυτιλήνη: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που χορηγούσε πλαστά έγγράφα σε πρόσφυγες

Μυτιλήνη: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που χορηγούσε πλαστά έγγράφα σε πρόσφυγες

Συνελήφθησαν ένας 23χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, ο οποίος εκτιμάται πως ήταν «εγκέφαλος» της οργάνωσης, καθώς και τρία μέλη του κυκλώματος, υπήκοοι Πακιστάν

Μυτιλήνη: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που χορηγούσε πλαστά έγγράφα σε πρόσφυγες
Στην εξάρθρωση κυκλώματος, τα μέλη του οποίου έφτιαχναν πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα, και τα οποία διέθεταν σε μετανάστες και πρόσφυγες έναντι χρηματικής αμοιβής, προχώρησε η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Στη διάρκεια επιχείρησης, συνελήφθησαν ένας 23χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, ο οποίος εκτιμάται πως ήταν «εγκέφαλος» της οργάνωσης, καθώς και τρία μέλη του κυκλώματος, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 19, 22 και 27 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας και της παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 23χρονος αρχηγός της οργάνωσης, από κοινού με τα άλλα τρία μέλη του κυκλώματος, έφτιαχναν σε σπίτι όπου έμεναν όλοι μαζί στη Μυτιλήνη αντίγραφα γνησίων υπηρεσιακών σημειωμάτων αστυνομικών αρχών, χρησιμοποιώντας και μια μη αυθεντική σφραγίδα.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 42 πλαστογραφημένα υπηρεσιακά σημειώματα, δύο κινητά τηλέφωνα και διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις.
Κλείσιμο

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στη χώρα, θα οδηγηθούν την Παρασκευή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης