«Με βοήθησε η καθημερινή επαφή με τη θάλασσα» λέει στο protothema.gr ο Καλαματιανός που βούτηξε στα 146μ.

«Με βοήθησε η καθημερινή επαφή με τη θάλασσα» λέει στο protothema.gr ο Καλαματιανός που βούτηξε στα 146μ.

«Δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση από τον κόσμο» λέει ο Σταύρος Καστρινάκης για το μοναδικό παγκόσμιο ρεκόρ που πέτυχε - Προτείνει οι ελεύθερες καταδύσεις να γίνουν και «τουριστικό προϊόν»

«Με βοήθησε η καθημερινή επαφή με τη θάλασσα» λέει στο protothema.gr ο Καλαματιανός που βούτηξε στα 146μ.
Εντυπωσιασμένος από την ανταπόκριση που είχε το μοναδικό παγκόσμιο ρεκόρ της βουτιάς στα 146 μέτρα με μια ανάσα δηλώνει στο protothema.gr ο Σταύρος Καστρινάκης.

Ο άθλος του Έλληνα αθλητή που σημειώθηκε στα νερά της Καλαμάτας την περασμένη Κυριακή έχει προκαλέσει παγκόσμιο θαυμασμό.

«Ήταν περίεργο το συναίσθημα, επειδή οι βαθιές βουτιές είναι η δραστηριότητα μου. Δεν περίμενα το πόσο διαφορετικά δείχνει στον κόσμο ένα μεγάλο γεγονός όπως η κατάρριψη ενός παγκόσμιου ρεκόρ. Το ενδιαφέρον του κόσμου φούντωσε σε Ελλάδα αλλά και εξωτερικό. Την ανταπόκριση που είχε στον κόσμο, δεν την περίμενα» δηλώνει στο στο protothema.gr ο μεγάλος αθλητής.

Κλείσιμο



Ο Σταυρός Καστρινάκης βούτηξε στα 146 μέτρα και αναδύθηκε μέσα σε συνολικά 3,37 λεπτά επιτυγχάνοντας το μοναδικό ρεκόρ, σύμφωνα με τους κανονισμούς και τα πρωτόκολλα της AIDA, κριτές της οποίας βρίσκονταν στο σημείο και κατέγραφαν το εγχείρημα, του οποίου επισφράγισαν στην εγκυρότητα.


 
«Αυτό που με βοήθησε περισσότερο από όλα για να επιτύχω τον στόχο μου, είναι το γεγονός πως πρώτη φορά βρίσκομαι σε καθημερινή επαφή με την θάλασσα μιας και μετακόμισα μόνιμα στην Καλαμάτα» ανέφερε δηλώνοντας έτοιμος για μεγαλύτερες επιτυχίες.
 
Αυτή δεν είναι η πρώτη επιτυχία του Σταύρου Καστρινάκη, αφού έχει κατακτήσει άλλα δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα ενώ έχει καταρρίψει 11 Πανελλήνια Ρεκόρ στις περισσότερες κατηγορίες βάθους.
 


Ο ίδιος είναι καθηγητής ελεύθερης κατάδυσης και εναλλασσόμενων βαρών και έχει την δική του σχολή Ελεύθερης Κατάδυσης στην Καλαμάτα, στην οποία προπονούνται αθλητές από όλη τη χώρα, αλλά και το εξωτερικό.
 
Προτείνει, μάλιστα, ως σκέψη να γίνει η ελεύθερη κατάδυση «τουριστικό προϊόν». «Το ρεκόρ αυτό, κάνει την διαφορά στην χώρα μας στο πως δείχνει την εικόνα της Ελεύθερης Κατάδυσης στον κόσμο. Και γιατί όχι, ίσως μπορέσουμε να το αξιοποιήσουμε και ως τουριστικό προϊόν μιας και το κλίμα μας το επιτρέπει».


 
«Ήταν κάτι το πρωτοφανές για την χώρα μας, παρόλο που ως Έλληνες ήμαστε εξοικειωμένοι με την θάλασσα. Τώρα το πρόγραμμα έχει ξεκούραση μέχρι την επόμενη σεζόν του 2016 οπότε και βάζουμε στόχο για βαθύτερες βουτιές» έθεσε τον επόμενο στόχο ο παγκόσμιος ρέκορντμαν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης