Σε μεγάλες ουρές συνωστίζονται και οι τουρίστες στα ATM του αεροδρομίου

Σε μεγάλες ουρές συνωστίζονται και οι τουρίστες στα ATM του αεροδρομίου

Μια διαφορετική πρώτη εικόνα της Ελλάδας εισπράττουν οι τουρίστες που φτάνουν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Μεγάλες ουρές μπροστά από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης

Σε μεγάλες ουρές συνωστίζονται και οι τουρίστες στα ATM του αεροδρομίου
Με τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώθηκε στην Ελλάδα μετά το bank run των τελευταίων τριών ημερών είναι υποχρεωμένοι να εξοικειωθούν οι τουρίστες αμέσως μόλις πατήσουν το πόδι τους σε ελληνικό έδαφος.

Οπως φαίνεται στις φωτογραφίες του Βασίλη Γερμάνη για το protothema.gr, στα ATM's του αεροδρομίου υπάρχουν μεγάλες ουρές 20-30 ατόμων που περιμένουν υπομονετικά να κάνουν ανάληψη μετρητών. Μπορεί κάποιος να διακρίνει εύκολα ότι μεταξύ όσων περιμένουν δεν είναι μόνο τουρίστες. Κι αυτό διότι ήταν πολλοί οι πολίτες που έσπευσαν να κάνουν ανάληψη χρημάτων από τα μηχανήματα στο αεροδρόμιο, έχοντας πληροφορηθεί ή διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ότι τα περισσότερα ATM's στην Αθήνα έχουν στεγνώσει από ρευστό.

Είναι αποκαλυπτική η εικόνα από το κτίριο των αφίξεων στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι τουρίστες λαμβάνουν μια πρόγευση της κατάστασης που διαμορφώθηκε στην Ελλάδα μετά την αποχώρηση της κυβέρνησης από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους.

Κλείσιμο
Οι τούρίστες, ως κάτοχοι πιστωτικών καρτών που έχουν εκδοθεί από πιστωτικά ιδρύματα στο εξωτερικό δεν θα ενταχθούν στους περιορισμούς των capital controls, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές και να κάνουν αναλήψεις. Αρκεί οι επιχειρηματίες να δέχονται την πραγματοποίηση συναλλαγών με κάρτες και στα ATM's να υπάρχουν χρήματα.



























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης