«Ντου» των «Πυρήνων» στη δίκη της Χρυσής Αυγής

«Ντου» των «Πυρήνων» στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ενώ μετάγονταν στη διπλανή αίθουσα, άνοιξαν την πλαϊνή πόρτα και εκσφενδόνισαν μπουκάλια φωνάζοντας: "Φασίστες, κουφάλες έρχονται κρεμάλες"- Διακοπή για τις 4 Ιουνίου αποφάσισε το δικαστήριο - Ξέσπασε η μητέρα του Παύλου Φύσσα κατά των κατηγορουμένων

«Ντου» των «Πυρήνων» στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε περίπου στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής στη δίκη για την υπόθεση της «Χρυσής Αυγής» όταν κατηγορούμενοι για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» άνοιξαν την πλαϊνή πόρτα του δικαστηρίου και επιτέθηκαν με ύβρεις και μπουκάλια κατά δημοσιογράφων και μελών του ακροατηρίου.

Η ομάδα αποτελούνταν από περίπου 10 άτομα που σχεδόν εισέβαλαν στην  αίθουσα φωνάζοντας το σύνθημα «Φασίστες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες». Παράλληλα, τα πρόσωπα αυτά πέταξαν στους δημοσιογράφους μπουκάλια με νερά και απείλησαν να εισέλθουν στη δικαστική αίθουσα. Ωστόσο, οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στην αίθουσα προσπάθησαν να τους αναχαιτίσουν, παλεύοντας κυριολεκτικά μαζί τους σώμα με σώμα.

Στο ακροατήριο επικράτησε μεγάλη αναστάτωση και φόβος καθώς το επεισόδιο ήταν ιδιαίτερα έντονο. Κάποιοι μάλιστα από τους παρευρισκόμενους προσπάθησαν να προφυλαχτούν κάτω από τις καρέκλες. «Ντροπή σας» φώναξαν μέλη του ακροατηρίου και δημοσιογράφοι προς την έδρα.

Κλείσιμο













Αμέσως μετά οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τη διαδικασία. Την ανακοίνωση έκανε ο δικηγόρος του Νίκου Μιχαλολιάκου και αδερφός του Τάκης Μιχαλόλιας, ο οποίος είπε στο δικαστήριο ότι σύσσωμη η υπεράσπιση θα αποχωρήσει διότι δεν μπορεί να συμμετέχει σε μια δίκη σε αυτή την αίθουσα. 

Πολλοί από ακροατήριο φώναξαν: «Δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν» για να ακολουθήσουν οι εξής διάλογοι:

Αγγ. Αγγελέτος (συνήγορος): Οι συνεντεύξεις σε ραδιοφωνα ή τηλεοράσεις υποκινούν κινήσεις όπως τη σημερινή. Βρισκομαστε σε θέση να κοιταμε πως θα αποχωρήσουμε με στοιχειώδη ασφάλεια. Να σταματήσουν οι συνεντεύξεις και οι αρθρογραφίες του μίσους.

Πρόεδρος: Ηταν ανεπαρκή να μετρα ασφαλείας. Λάθος τους.

Εδώλιο: Λάθος σας... Της Εισαγγελίας λάθος.

Πρόεδρος: Δεν θα υπάρχει από δω και πέρα πρόβλημα. Καλά θα ήταν να μην παρακωλύουμε τη διαδικασία και να προχωρουμε.

Τζέλλης (δικηγόρος οικογένειας Π. Φύσσα): Ανάλογη ευαισθησία θα περιμέναμε όταν δέρνονταν οι μάρτυρες.

Υπεράσπιση: Αποχωρούμε κυρία πρόεδρε.

Πρόεδρος: Το δικαστήριο διακόπτει για 4 Ιουνίου.

Μητέρα και αδελφή Φύσσα (σε έξαλλη κατάσταση): Αυτό θέλατε... Εσείς τις αφαιρείτε τις ζωές και φοβόσαστε. Τί κοιτάς; Δολοφόνοι. 24 άτομα τον κοιτάγατε, όταν τον σκοτώνατε.

Ακροατήριο προς συνηγόρους: Ποιους υπερασπίζεσαι; Τους φονιάδες;

Κανέλλη: Να σπάσετε θέλουν. Αστους να γίνει η δίκη. Θα γίνει. Θα αντέξουμε και θα την κάνουμε. Αυτό θέλουν, να μην γίνει η δίκη... Λογοκρισία θέλουν. Να βουλώσετε τα στόματά σας. Μην τους αφήσετε.

«Αλήτες, φασίστες, καθίστε εδώ να δικαστείτε» φώναξαν στη συνέχεια παρευρισκόμενοι στο δικαστήριο.

Η δίκη, μετά τη σημερινή διακοπή, θα συνεχιστεί στις 4 Ιουνίου.

Το περιστατικό σύμφωνα με του παράγοντες της δίκης αποδεικνύει περίτρανα τις ευθύνες του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη μη διεξαγωγή της δίκης σε άλλη αίθουσα όπως μήνες πριν είχαν προειδοποιήσει την ηγεσία του υπουργείου οι τοπικές αρχές του Κορυδαλλού, οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής, η ΕΣΗΕΑ, η ΠΟΕΣΥ κ.α. Παράλληλα ευθύνες αναδεικνύονται και για την αστυνομική διεύθυνση Πειραιά η οποία δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για τη μεταφορά των κατηγορουμένων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς σε δίπλανη αίθουσα από αυτή που διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής για την προγραμματισμένη δίκη τους.























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης