Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι γιατροί για το πλαφόν συνταγογράφησης

Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι γιατροί για το πλαφόν συνταγογράφησης

Υποστηρίζουν ότι μπαίνουν περιορισμοί στην άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος

Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι γιατροί για το πλαφόν συνταγογράφησης
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας ( ΣτΕ) προσφεύγει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) για την αναστολή και ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης που καθορίζει νέα όρια συνταγογράφησης φαρμάκων.

Σύμφωνα με τον ΠΙΣ, "παρότι η νέα απόφαση είναι σε σχέση με την  προηγούμενη σε καλύτερη κατεύθυνση, είναι απαράδεκτο να τίθενται φραγμοί και όρια στην αντιμετώπιση του ασθενούς με λογιστικά κριτήρια και όχι επιστημονικά".

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, "η εφαρμογή των Διαγνωστικών και Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας όφειλαν να έχουν προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση και να μην επιδίδονται σε ασκήσεις αστυνόμευσης, εκφοβισμού και περιορισμού της ιατρικής λειτουργίας".

Από την πλευρά του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) με ανακοίνωσή του δηλώνει ότι θα προσφύγει εκ νέου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να ακυρωθεί η Υπουργική Απόφαση, η οποία θέτει και πάλι περιορισμούς στην απρόσκοπτη άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος.

Ο ΙΣΑ επαναλαμβάνει ότι " δεν είναι ενάντια στον έλεγχο εν γένει, είναι όμως ενάντια όταν ο έλεγχος στηρίζεται μόνο σε λογιστικά στοιχεία. Ο εξορθολογισμός και η εξυγίανση της υγείας θα επιτευχθούν θέτοντας πρωτίστως τους πυλώνες του ελέγχου, υλοποιώντας την συνταγογράφηση βάσει διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών (guidelines) και την θέσπιση πρωτοκόλλων διαγνωστικών – θεραπευτικών, έτσι ώστε να καθιστάται αδύνατη η μετακύλιση του βάρους στον ίδιο τον ασθενή της επιλογής του φαρμάκου του".

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης