Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Άρτα, σε ύφεση αυτή της Ερμιόνης

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Άρτα, σε ύφεση αυτή της Ερμιόνης

Όλα τα νεώτερα από τα μέτωπα των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στην Ελλάδα - Συνελήφθη ένας εκ των δύο υπόπτων για τη φωτιά στο Ηράκλειο

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Άρτα, σε ύφεση αυτή της Ερμιόνης
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε στο δάσος, γύρω από τον αστικό ιστό της πόλης της 'Αρτας. Πυροσβέστες εθελοντές και κάτοικοι με όλα τα διαθέσιμα μέσα έδιναν επί ώρες μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν να απομακρύνουν τον κίνδυνο για το νομαρχιακό νοσοκομείο καθώς και τον οικισμό Γλυκόριζο. 

Η φωτιά, σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, ξέσπασε με 3 διαφορετικές εστίες γεγονός που οδηγεί στο ενδεχόμενο εμπρησμού. Μέχρι πριν από λίγο, στα μέτωπα της φωτιάς έκαναν ρίψεις 2 αεροπλάνα τύπου κάναντερ, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν πολλά πυροσβεστικά οχήματα και δεκάδες άνδρες. Μαζί με τους πυροσβέστες για πρώτη φορά κινητοποιήθηκε η νεοσύστατη Δημοτική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, στην οποία μετέχουν πολλές εθελοντικές οργανώσεις, οι οποίες έχουν περάσει από ταχύρυθμη εκπαίδευση.

Κλείσιμο
Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 2 μετά το μεσημέρι της Κυριακής, σε πλαγιά στους πρόποδες του Προφήτη Ηλία, στην περιοχή της Ερμιόνης. Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή και έκαψε κυρίως δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση και πεύκα. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, από την Αργολίδα και τους γύρω νομούς, με αποτέλεσμα να την περιορίσουν κι αυτή την ώρα είναι σε ύφεση.

Στο σημείο επιχειρούν να θέσουν, υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά, δεκαεννέα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 38 πυροσβέστες, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής και δύο βυτιοφόρα.

Ηράκλειο : Συνελήφθη ένας εκ των δύο υπόπτων για την πυρκαγιά στο Αντισκάρι

Ένας, εκ των δύο ατόμων που φέρονται ως υπαίτιοι της μεγάλης πυρκαγιάς στο Αντισκάρι Ηρακλείου, συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο. Πρόκειται για ένα 47χρόνο κτηνοτρόφο ενώ αναζητείται και ο δεύτερος ύποπτος.

Στο μεταξύ η φωτιά, που έχει τεθεί από το μεσημέρι, υπό έλεγχο , προξένησε μεγάλες καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες , αγροικίες, θερμοκήπια, και χορτολιβαδικές εκτάσεις ενώ στην περιοχή παραμένει η δύναμη της Πυροσβεστικής, για τυχόν αναζωπύρωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης