Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι σχολικοί φύλακες

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι σχολικοί φύλακες

Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των απολύσεων  - Την Παρασκευή αντιπροσωπεία εργαζομένων αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι σχολικοί φύλακες
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης σχολικοί φύλακες από όλη την Ελλάδα, ζητώντας από τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη δέσμευση για τακτοποίηση όλων των φυλάκων, «σύμφωνα με τη ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού στις 9 Ιανουαρίου 2014».

Οι σχολικοί φύλακες καταγγέλλουν ότι παρά τις δεσμεύσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη πως θα απορροφηθούν, δεν έχουν λάβει ακόμη μία σαφή απάντηση για το μέλλον τους.

Οι συγκεντρωμένοι κατέλαβαν για αρκετή ώρα μία λωρίδα στο ρεύμα καθόδου της Βασ. Σοφίας, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις τους κάλεσαν να οπισθοχωρήσουν και να διαδηλώσουν στο πεζοδρόμιο. 

Κλείσιμο
Η Πανελλαδική Επιτροπή Σχολικών Φυλάκων, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Στην περίπτωση κατά την οποία δεν θα υπάρξει θετική έκβαση του δίκαιου αιτήματός μας, όπως έχει παραδεχτεί το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας, μη δεχόμενοι μεσοβέζικες λύσεις, θα παραμείνουμε κάτω από το υπουργείο όσο χρειαστεί διεκδικώντας την αποκατάστασή μας».

Εν συνεχεία, αντιπροσωπεία εργαζομένων συναντήθηκε με εκπρόσωπο του Μεγάρου Μαξίμου, ωστόσο η συνάντηση απέβη άκαρπη. Την Παρασκευή θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης