Αποχώρησε πριν ολοκληρώσει την ομιλία του ο Βενιζέλος στο Αρκαλοχώρι

Αποχώρησε πριν ολοκληρώσει την ομιλία του ο Βενιζέλος στο Αρκαλοχώρι

«Η Ελλάδα δεν αντέχει νέα δημοσιονομικά μέτρα και δεν εν πρόκειται να επιβληθούν νέοι περιορισμοί σε εισοδήματα, μισθούς και συντάξεις» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αλλά κάποιοι τον αποδοκίμασαν - Στο Αρκαλοχώρι του πέταξαν μπουκάλι με νερό


Αποχώρησε πριν ολοκληρώσει την ομιλία του ο Βενιζέλος στο Αρκαλοχώρι
Σε κλοιό διαδηλώσεων η επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, στη Κρήτη. Η κάθοδός του στο Ηράκλειο γίνεται κάτω από «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει στην προσαγωγή ενός ατόμου. Μάλιστα στο Αρκαλοχώρι ο κ. Βενιζέλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει πριν ολοκληρώσει την ομιλία του.

Συγκεκριμένα, στις 22.00 ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισκέφθηκε το Αρκαλοχώρι του νομού Ηρακλείου. Εκεί από νωρίς βρίσκονταν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι από τους Δήμους Μινώα Πεδιάδος και Βιάννου, κρατώντας μαύρες σημαίες. Οι γύρω δρόμοι ήταν γεμάτοι αστυνομικούς που προσπαθούσαν να συγκρατήσουν το συγκεντρωμένο πλήθος που φώναζε συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Μάλιστα άγνωστος πέταξε ένα μπουκάλι γεμάτο νερό προς τον κ. Βενιζέλο, ενώ η αστυνομία αμέσως προχώρησε στην προσαγωγή του. Τελικά ο κ. Βενιζέλος έφυγε από την περιοχή χωρίς να ολοκληρώσει την προγραμματισμένη ομιλία του στο Κοινωνικό Ιατρείο.

Νωρίτερα στις 17.00 ο κ. Βενιζέλος είχε προγραμματίσει σειρά επαφών στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ με στελέχη του κινήματος, όμως τελευταία στιγμή και κάτω από άκρα μυστικότητα, αποφασίστηκε ο χώρος συνάντησης να γίνει στο ξενοδοχείο Galaxy.
Κλείσιμο

Στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής είχαν συγκεντρωθεί εκπαιδευτικοί και για λόγους ασφαλείας, αλλά και υπό την πίεση των συγκεντρωμένων, έγινε αλλαγή στο πρόγραμμα του κ. Βενιζέλου. Ωστόσο το πρόγραμμα των συναντήσεών του θα γίνει κανονικά.

Πάντως οι εκπαιδευτικοί δεν πτοήθηκαν και σύμφωνα με πληροφορίες κατευθήνθηκαν προς το ξενοδοχείο, ώστε να διαμαρτυρηθούν για τη διαθεσιμότητα και για τις επικείμενες απολύσεις συναδέλφων τους.
Βενιζέλος: «Η Ελλάδα δεν αντέχει νέα δημοσιονομικά μέτρα»

Νωρίτερα από το Ηράκλειο ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως «δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι περιορισμοί σε εισοδήματα, μισθούς και συντάξεις», ενώ ξεκαθάρισε πως «οι θυσίες ήταν μεγάλες και χρειάζεται ακόμη ένα διάστημα να εφαρμόσουμε δύσκολες πολιτικές. Αλλά η Ελλάδα δεν αντέχει νέα δημοσιονομικά μέτρα, δεν αντέχει ο κόσμος νέους εισοδηματικούς περιορισμούς». 

Στη συνέχεια σημείωσε πως δεν πρόκειται «αυτό που πρέπει είναι να αλλάξουμε το κράτος. Να ανταποκριθούμε στην κραυγή της αγωνίας της κοινωνίας που θέλει άλλο κράτος, κι εκεί πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί», ενώ όσον αφορά τα θέματα της αγοράς και του τουρισμού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε θετικός.

«Βασικό μας μέλημα είναι να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις, επισημαίνοντας ότι «χωρίς την ανακεφαλαιοποίηση δεν θα μπορούσαμε να στηρίξουμε τη μεσαία και μικρή επιχείρηση».«Η στήριξη των επιχειρήσεων στηρίζει την απασχόληση», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «δώσαμε αγώνα με την τρόικα για να μείνει ζωντανή η συζήτηση για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση». 

Παράλληλα αναφέρθηκε στην υστέρηση εσόδων, λέγοντας ότι είναι υπολογισμένη και υποστήριξε ότι οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε τεχνικά αίτια. Εξήγησε ότι έχει καθυστερήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και ότι δεν έχουν ακόμη εγγραφεί στον προϋπολογισμό ορισμένες δόσεις του δανείου, ενώ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα από πλευράς εφαρμογής του προϋπολογισμού της κεντρικής κυβέρνησης, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χαλάρωσης.

Ακόμη μίλησε και για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών, σημειώνοντας ότι θα γίνει αξιολόγηση με αντικειμενικά κριτήρια και διαφάνεια, ενώ για τους δημοτικούς αστυνομικούς πρότεινε να ενταχθούν στη Διοικητική Αστυνομία, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και να καλύψουν τις ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Επιπρόσθετα για τη νέα Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση, είπε ότι τώρα κινείται σε ένα πρωταρχικό στάδιο, τονίζοντας: «Δεν είναι αυτό που θέλουμε, αυτό που φανταζόμαστε. Θα λειτουργήσει η Επιτροπή Προσωπικοτήτων, θα διαμορφώσει το νέο σχήμα, το οποίο δεν θα έχει καμία σχέση με πελατειακές σχέσεις και κομματικές λογικές του παρελθόντος» και κάλεσε τους εργαζομένους της πρώην ΕΡΤ να έρθουν στο μεταβατικό σχήμα που, όπως είπε, υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για να γίνει ομαλότερα η μετάβαση στο οριστικό σχήμα.

Για τις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με την Κρήτη επεσήμανε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει στενούς ιστορικούς και συναισθηματικούς δεσμούς με την Κρήτη, θέλουμε να ξανακερδίσουμε αυτήν την επαφή πείθοντας τον κόσμο μας ότι αυτό ήταν το μόνο που μπορούσε να γίνει και που μπορεί να οδηγήσει με ασφαλή και δίκαιο τρόπο την Ελλάδα έξω από την κρίση».

Το πρόγραμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου:

Πέμπτη 11 Ιουλίου

17:00 Συνάντηση με στελέχη της Ν.Ε. Ηρακλείου-Λασιθίου (Ξενοδοχείο Galaxy)

18:15 Συζήτηση με εκπροσώπους Φορέων για τον Τουρισμό (Ξενοδοχείο Galaxy)

20:30 Επίσκεψη στο Αρκαλοχώρι - Κοινωνικό Ιατρείο

Παρασκευή 12 Ιουλίου

10:30 Επίσκεψη στο Ρέθυμνο Συνάντηση - συζήτηση με Παραγωγικούς Φορείς (Αίθουσα Περιφέρειας)

18:00 Συνάντηση με στελέχη της Ν.Ε. Χανίων (Γραφεία Ν.Ε.)

19:00 Επίσκεψη στην Αντιπεριφέρεια

19:45 Πολιτική Εκδήλωση - Ομιλία (Αίθουσα ΕΒΕ)





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης