Καιρός: Κακοκαιρία από εβδομάδα, βροχές το Σαββατοκύριακο - Βίντεο, χάρτες

Καιρός: Κακοκαιρία από εβδομάδα, βροχές το Σαββατοκύριακο - Βίντεο, χάρτες

Καιρός: Διαδοχικές κακοκαιρίες το Σαββατοκύριακο - Κακοκαιρία Θάλεια(2020): 10.000 κεραυνοί μέσα σε ένα 24ωρο στις 5 Αυγούστου, δύο νεκροί σε Σκόπελο και Κρήνη Φαρσάλων: Δείτε όλους τους χάρτες του meteo

kairos_krio_kai_anemoi_eurokinisi
Ο καιρός θα κυλήσει τις επόμενες ημέρες με τοπικές νεφώσεις και φαινόμενα κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, το Σαββατοκύριακο προβλέπεται διαδοχική κακοκαιρία, ενώ οι τελευταίες εκτιμήσεις από τους μετεωρολόγους κάνουν λόγο για ένα νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας από την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από την Τετάρτη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν την ίδια ώρα τα στοιχεία που δημοσιεύει  το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για την κεραυνική δραστηριότητα του έτους που αποχαιρετίσαμε και παρουσιάζονται στη συνέχεια.

 Ξεκινώντας με τη σημερινή πρόβλεψη  του καιρού, αναμένουμε τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Το Σάββατο προβλέπεται στη δυτική Ελλάδα, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, όπου από τις απογευματινές ώρες και από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα, ενώ την Κυριακή, αναμένουμε αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις πρωινές ώρες και στα δυτικά τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου από τις απογευματινές, όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, που από το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Βίντεο καιρού: Νέα ισχυρή κακοκαιρία από την ερχόμενη εβδομάδα - Βροχερό το Σαββατοκύριακο

Κλείσιμο

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

-Επανέρχεται η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα και υποχωρεί ο παγετός

-Ο καιρός θα κυλήσει με τοπικές νεφώσεις και φαινόμενα κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα το Σαββατοκύριακο θα ενταθούν

-Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-6 και τοπικά τα 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης
kairos_savvato_kairos_kiriaki_kataigides
Η κακοκαιρία από το πρωί του Σαββάτου ξεκινά να πλήττει τα δυτικά τμήματα της χώρας


Η κεραυνική δραστηριότητα στην Ελλάδα το 2020 - Δύο νεκροί παρά την περιορισμένη εμφάνιση φαινομένων


Μειωμένη κεραυνική δραστηριότητα καταγράφηκε το 2020 στη χώρα μας σε σχέση με τα έτη 2018 και 2019, κυρίως λόγω της περιορισμένης εμφάνισης καταιγίδων τους καλοκαιρινούς μήνες. Παρά τη μικρή δραστηριότητα καταιγίδων, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κεραυνικά πλήγματα κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών στη Σκόπελο στις 26 Μαΐου και στην Κρήνη Φαρσάλων στις 10 Ιουνίου 2020.

Ο χάρτης που ακολουθεί δείχνει την πυκνότητα των ηλεκτρικών εκκενώσεων που κατέγραψε το σύστημα ανίχνευσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr «ZEUS» το 2020, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αφορά κεραυνούς και ένα μικρό ποσοστό αστραπών. Η μέγιστη ημερήσια κεραυνική δραστηριότητα καταγράφηκε στο Βόρειο Ιόνιο στις 5 Αυγούστου 2020 κατά την κακοκαιρία «Θάλεια» όταν και εντοπίστηκαν περίπου 10.000 κεραυνοί σε ένα 24ωρο.
keraunoi_thaleia
Ο Ιούνιος και ο Ιούλιος είναι συνήθως οι μήνες του έτους κατά τους οποίους εκδηλώνονται περίπου το 25% και το 20% των κεραυνών ετησίως, όμως το 2020 ο Ιούλιος χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα χαμηλή δραστηριότητα καταιγίδων. Ο επόμενος χάρτης  δείχνει ανά μήνα την πυκνότητα των καταγραφών για το 2020, με τον Αύγουστο να παρουσιάζει τις περισσότερες καταγραφές με πάνω από 43.000 κεραυνούς. Η τιμή αυτή είναι κοντά στον μέσο όρο του μήνα των τελευταίων 16 ετών, αν και οι κεραυνοί ήταν εντοπισμένοι σε περιορισμένη έκταση.
kairos_keraunoi_kataigides

Ειδήσεις σήμερα: 

In memoriam: Δύο χρόνια χωρίς τον Θέμο

Άντονι Μπλίνκεν: «Η σχέση ασφαλείας ΗΠΑ-Ελλάδας είναι σημαντική για τα αμερικανικά συμφέροντά στην Ανατολική Μεσόγειο»

Δάνεια κομμάτων: Σε απολογία και διευθυντικά τραπεζοστελέχη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης