Οι τράπεζες σχεδιάζουν 5.000 νέες απολύσεις

Οι τράπεζες σχεδιάζουν 5.000 νέες απολύσεις

Πίεση απ' τις εποπτικές Αρχές αλλά και τους μετόχους – Οι επιλογές που εξετάζουν οι διοικήσεις ώστε να αντιμετωπίσουν το θέμα παράλληλα με τα stress tests

Οι τράπεζες σχεδιάζουν 5.000 νέες απολύσεις
Με την αναβίωση προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου σε πρώτη φάση οι τράπεζες αναμένεται να διαχειριστούν τις πιέσεις των εποπτικών Αρχών για περαιτέρω μείωση του προσωπικού τους.

Πρόκειται για ένα σημαντικό ζήτημα το οποίο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα πρέπει να διαχειριστούν παράλληλα με το κρίσιμο θέμα της μείωσης των κόκκινων δανείων αλλά και των τεστ αντοχής που είναι προγραμματισμένα για τις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν πως ο SSM έχει διαμηνύσει στα τραπεζικά ιδρύματα ότι πρέπει να φύγουν περίπου 5.000 εργαζόμενοι προκειμένου να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις δυνατότητες της αγοράς αλλά και το νέο περιβάλλον ανταγωνισμού με την ψηφιακή μετεξέλιξη της τραπεζικής πίστης. Κάτι που σημαίνει ότι οι τράπεζες θα πρέπει να «μαζέψουν» τις λειτουργικές δαπάνες κυρίως μέσω της μείωσης του δικτύου καταστημάτων φροντίζοντας παράλληλα τη μεγαλύτερη ανάπτυξη των εναλλακτικών συναλλαγών, όπως πχ το e-banking.

Κλείσιμο
Ένα μέτρο που «καλοβλέπουν» και οι ξένοι μέτοχοι προκειμένου να τονωθεί η κερδοφορία σε μία περίοδο κρίσιμη για το τραπεζικό σύστημα συνολικά.

Οι διοικήσεις των τραπεζών προς το παρόν πάντως δεν εμφανίζονται έτοιμες να προχωρήσουν σε επιθετικές κινήσεις που θα διαταράξουν την εργασιακή ειρήνη μέσω πιθανότατα ομαδικών απολύσεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανοίξουν εκ νέου προγράμματα εθελούσιας εξόδου ενώ δεν αποκλείεται να προσφερθεί σε κάποιους η εναλλακτική της διατήρησης συνεργασίας μέσω της απόσχισης ολόκληρων τμημάτων.

Εφόσον βέβαια δεν κριθούν ικανοποιητικές οι νέες παρεμβάσεις, μιας και τα προηγούμενα προγράμματα εθελούσιας εξόδου δεν έπιασαν τους στόχους, τότε θα ανοίξει και το ζήτημα των απολύσεων, θέμα το οποίο θα εξεταστεί μετά τη διενέργεια των stress test.

Πηγή: www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης