«Μήνυμα» Στουρνάρα για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων

«Μήνυμα» Στουρνάρα για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων

Μίλησε για ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί - «Δεν δικαιολογείται επανάπαυση και χαλάρωση των προσπαθειών»

«Μήνυμα» Στουρνάρα για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων
«Μήνυμα» για συνέχιση και επιτάχυνση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας έστειλε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, από το βήμα εκδήλωσης του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών Επωνύμων Προϊόντων.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Στουρνάρας, η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να στοχεύει:

- στην απελευθέρωση των αγορών αγαθών και υπηρεσιών
- στην εξάλειψη των περιττών και στρεβλωτικών κανονισμών
- στην ενίσχυση της ανεξαρτησίας των ρυθμιστικών φορέων
Κλείσιμο

Μιλώντας, μάλιστα, για μεταρρυθμίσεις ζωτικής σημασίας, ο διοικητής της ΤτΕ εξήρε τη συμβολή τους στην αναδιάρθρωση της οικονομίας και στη διαμόρφωση ενός εξωστρεφούς προτύπου διατηρήσιμης ανάπτυξης.

Η παρούσα συγκυρία, όπως τόνισε, όπου τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας αρχίζουν και διαφαίνονται, αποτελεί και το βασικό στοιχείο διαφοροποίησης σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, όπου η αστάθεια του οικονομικού περιβάλλοντος και η συρρίκνωση της εγχώριας ζήτησης δεν επέτρεψαν στις μεταρρυθμίσεις να αποτυπώσουν τα πραγματικά τους οφέλη.

«Αποτελεί μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί» παρατήρησε, υπογραμμίζοντας τις αναπτυξιακές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι οι ενθαρρυντικές εξελίξεις «δεν δικαιολογούν επανάπαυση και χαλάρωση των προσπαθειών». Αντίθετα, έσπευσε να προσθέσει, χρειάζεται μεγαλύτερη επιμονή και συνέπεια.

«Η οριστική έξοδος από την κρίση προϋποθέτει συνέχιση και επιτάχυνση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας για τη συνολική αναδιάρθρωση της οικονομίας και την αλλαγή του αναπτυξιακού προτύπου» κατέληξε ο κ. Στουρνάρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης