Bloomberg: Η αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας φέρνει αποτελέσματα

Bloomberg: Η αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας φέρνει αποτελέσματα

Σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους του ΔΝΤ, «έχει επέλθει κόπωση από τις απαιτούμενες προσαρμογές και αυτό καθιστά δύσκολες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις»

Bloomberg: Η αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας φέρνει αποτελέσματα
«Η αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας φέρνει αποτελέσματα και η ελληνική δημόσια διοίκηση συνεχίζει το σημαντικό εξορθολογισμό του ανθρώπινου δυναμικού της» επισημαίνεται σε άρθρο στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Βloomberg, το οποίο αναφέρεται στην τριμηνιαία έκθεση της task force της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως τονίζεται, σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους του ΔΝΤ, «έχει επέλθει κόπωση από τις απαιτούμενες προσαρμογές και αυτό καθιστά δύσκολες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

Στη συνέχεια, καταγράφονται δηλώσεις του καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πάνου Τσακλόγλου, σύμφωνα με τις οποίες «παρά τις πολλές συζητήσεις περί του αντιθέτου, η Ελλάδα έχει εφαρμόσει πολλές μεταρρυθμίσεις» και ότι «το σημείο έναρξης ήταν πολύ χαμηλό και τα πλήρη οφέλη αυτών των μεταρρυθμίσεων θα φανούν όταν η οικονομία αρχίσει να ανακάμπτει».

Κλείσιμο
Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «καθώς η χώρα αγωνίζεται, με ποσοστό ανεργίας στο 27%, βρίσκεται στην κορυφή ανάμεσα στα αναπτυγμένα κράτη όσον αφορά την ανταπόκριση στις μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Τέλος, τονίζεται ότι «η Ελλάδα έχει μειώσει περαιτέρω το κόστος έναρξης επιχειρήσεων και τη φορολογία μεταβίβασης ιδιοκτησίας, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή». Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του Υπουργείου Οικονομικών, «η κυβέρνηση θα φέρει σύντομα, στο τέλος αυτής ή την ερχόμενη εβδομάδα, προς ψήφιση νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις που σκοπό έχουν να ικανοποιήσουν τους όρους της τρόικας».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης