Στουρνάρας - Τρόικα: Νέο ραντεβού αγωνίας την Τρίτη

Στουρνάρας - Τρόικα: Νέο ραντεβού αγωνίας την Τρίτη

- Συνεχώς νέα στοιχεία ζητούν τα μέλη της ομάδας Τόμσεν- Δεν πείθονται από τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου - Και οι δύο πλευρές κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους - Ο υπουργός Οικονομικών και η Τρόικα θα πετάξουν μαζί την Τετάρτη στις Βρυξέλλες για το Γιουρογκρούπ

Στουρνάρας - Τρόικα: Νέο ραντεβού αγωνίας την Τρίτη
Κλειστά κρατούν ακόμη τα χαρτιά τους οι ελεγκτές της Τρόικας, μέχρι τουλάχιστον την ερχόμενη Τρίτη που αναμένεται να επιστρέψουν στο υπουργείο Οικονομικών για τη νέα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Το σημερινό κρίσιμο ραντεβού που είχε ο υπουργός Οικονομικών με τους εκπροσώπους των δανειστών, για την πορεία των εσόδων αλλά και για τα οικονομικά των Ταμείων, προκειμένου οι επικεφαλής της τρόικας να προχωρήσουν στην εκτίμησή τους για το δημοσιονομικό κενό του 2014, διήρκεσε σχεδόν 4 ώρες.

Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου δεν έγιναν ακόμη συζητήσεις για νούμερα, δηλαδή για το δημοσιονομικό κενό και νέα μέτρα για το 2014.
Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως οι αριθμοί μπήκαν στο τραπέζι και μάλιστα πως είναι με το μέρος μας.
Κλείσιμο

Παρόλα αυτά, οι ελεγκτές φαίνεται να "παιζουν τις καθυστερήσεις" ζητώντας συνεχώς νέα στοιχεία από το υπουργείο, κάτι που δείχνει όμως και ότι τα στοιχεία που συνεχώς ζητά η Τρόικα δεν γίνονται δεκτά ως επαρκή.

Ουσιαστικά όμως, οι δύο πλευρές ξεκινούν  από διαφορετική βάση και δεν μπορούν να συμφωνήσουν γιατί οι ελεγκτές ζητούν να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα μετρήσιμης απόδοσης, ενώ το οικονομικό επιτελείο υποστηρίζει πως αυτά δεν θα χρειαστούν το 2014 επειδή «ποντάρει» σε μια ευνοϊκή εξέλιξη όλων των ως τώρα δεδομένων και μέτρων.

Σύμφωνα με πηγές, φαίνεται ότι οι συζητήσεις θα τραβήξουν σε μάκρος και μάλιστα μπορεί και να φτάσουν και μετά το τέλος Νοεμβρίου, με μόνη διακοπή την Πέμπτη14 Νοεμβρίου, ημέρα που συνεδριάζει του Γιούρογκρουπ, στο οποίο και θα παραστεί η Τρόικα.

Κατά πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα συνταξιδεύσει στις Βρυξέλλες με το κλιμάκιο της Τρόικας.

Ποιοι μετείχαν στις σημερινές διαπραγματεύσεις

Η συνάντηση ξεκίνησε στις 11:30 το πρωί της Κυριακής, όταν την πόρτα του υπουργείου Οικονομικών πέρασαν ο Ματίας Μορς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και ο Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) και λίγο αργότερα ο Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ).

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας είχει συνάντηση με τους κ. Σταϊκούρα, Μαυραγάνη και Θεοχάρη για να μελετήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της συνάντησης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης