Eurovision: Το εισιτήριο για τον τελικό και τα... κρυμμένα μηνύματα του «One Last Breath»

Eurovision: Το εισιτήριο για τον τελικό και τα... κρυμμένα μηνύματα του «One Last Breath»

Λαμπερή η Μαρία-Έλενα Κυριάκου μάγεψε κοινό και κριτικές επιτροπές - Ποιοι άλλοι πέρασαν στον τελικό - Έκπληξη ο αποκλεισμός της Φιλανδίας

Eurovision: Το εισιτήριο για τον τελικό και τα... κρυμμένα μηνύματα του «One Last Breath»
Ραντεβού στον τελικό του Σαββάτου έδωσε η Ελλάδα με «One Last Breath» μετά την μαγική εμφάνιση της Μαρίας Έλενας Κυριάκου στον α΄ημιτελικό του φετινού διαγωνισμού της Eurovision.

Καθηλωτική, δυναμική, αιθέρια, η Μαρία Έλενα τραγούδησε στη σκηνή του 60ού Διαγωνισμού Τραγουδιού και έκλεψε τις εντυπώσεις αλλά και την θετική ψήφο κοινού και κριτικής επιτροπής προκειμένου να κατακτήσει και ένα από τα δέκα εισιτήρια για το μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Η Κύπρια τραγουδίστρια, που εκπροσωπεί την Ελλάδα, έδωσε τον καλύτερό της εαυτό «on stage» και η παρουσία της κατάφερε να κερδίσει τους ψηφοφόρους ανά την Ευρώπη -καθώς κάθε χώρα δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει τη δική της συμμετοχή.

Κλείσιμο


Η Ελλάδα εμφανίστηκε στην έκτη θέση με το τραγούδι «One Last Breath», σε σύνθεση της Μαρίας Έλενας Κυριάκου και του Ευθύβουλου Θεοχάρους και στίχους των Βαγγέλη Κωνσταντινίδη και Εβελίνας Τζιώρα.



 Και ήταν και η έκτη χώρα που άκουσε το όνομά της από τις παρουσιάστριες του ημιτελικού, όταν ανακοινώθηκε ποιες συμμετοχές παίρνουν το εισιτήριο για το μεγάλο σαββατιάτικο τελικό.



Πάντως σημερινό δημοσίευμα του MarketWatch θέτει το εξής ερώτημα: «Μήπως η καταχρεωμένη χώρα προσπαθεί να απευθύνει μία εκκληση για βοήθεια προς τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, μέσω του τραγουδιού που επέλεξε να στείλει στη Eurovision;»

Το άρθρο αναφέρει τα εξής στοιχεία που στηρίζουν αυτή τη θεωρία:

1. Ο ίδιος ο τίλος του τραγουδιού «One Last Breath» είναι ενδεικτικός της κατάστασης της χώρας που δέχεται πιέσεις από παντού για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και αντιμετωπίζει την άμεση απειλή της χρεωκοπίας.

2. Η ερμηνεύτρια του τραγουδιού Μαρία Έλενα Κυριακού κατηγορεί κάποιον (την Γερμανία, ίσως;) για εγκατάλειψη και προδοσία, που άφησε το θύμα της να αγωνίζεται να επιβιώσει στο σκοτάδι. «Αυτά τα συναισθήματα δεν απέχουν πολύ από αυτό που νιώθουν οι Έλληνες αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές», τονίζει η αρθρογράφος.

«Εκ πρώτης όψεως, πρόκειται για μία μπαλάντα ερωτικής απογοήτευσης. Αν όμως κάποιος ακούσει το τραγούδι πιο προσεκτικά, μπορεί να διακρίνει στους στίχους την έκκληση στους πολίτες της ευρωζώνης να βάλουν ένα τέρμα στα οικονομικά βάσανα της χώρας», λέει το MarketWatch.

Μάλιστα υποστηρίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες προσπαθούν να περάσουν κρυφά μηνύματα σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας τους μέσω της μουσικής, αναφέροντας ως παράδειγμα την ελληνική συμμετοχή στη Eurovision το 2010.

Την περίοδο που η Ελλάδα άρχισε να λαμβάνει οικονομική στήριξη για την Ευρώπη, ο Αλκαίος τραγούδησε το "Opa", οι στίχοι του οποίου αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Περασμένα, ξεχασμένα κι όλα από την αρχή ξανά».

Τέλος, για τους πιο δύσπιστους, το δημοσίευμα αναφέρει το γνωστό τραγούδι «Τέρμα πια τα δανεικά» του Αντώνη Ρέμου, με ξεκάθαρες αναφορές στους λόγους που προκάλεσαν το χρέος.


Για να ξαναγυρίσουμε πάντως στο κομμάτι του διαγωνισμού, οι υπόλοιπες εννέα χώρες που προκρίθηκαν είναι:

- Ρωσία


- Αλβανία


- Αρμενία


- Ρουμανία


- Ουγγαρία


- Εσθονία


- Γεωργία


- Σερβία


- Βέλγιο



Φυσικά, ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στη φινλανδική συμμετοχή, που έγραψε ιστορία, στέλνοντας ένα χέβι μέταλ συγκρότημα με σύνδρομο Down στο διαγωνισμό. Ωστόσο, αυτό δεν έφερε και την πολυπόθητη πρόκριση στον τελικό.





Η Μαρία Έλενα Κυριάκου δήλωσε στο protothema.gr για τη «μάχη» της Δευτέρας: «Υπάρχει πολλή αγωνία, αλλά θα τα πάμε πολύ καλά. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τις πρόβες. Στη γενική πρόβα που βαθμολογούσε η επιτροπή τα πήγαμε εξαιρετικά».   



Μετά τον τελικό η Κύπρια τραγουδίστρια εξέφρασε τη χαρά της με ανάρτησή της στο Facebook:










Η καλή ημέρα είχε φανεί από το πρωί καθώς στην πρόβα τζενεράλε η Μαρία Έλενα καθήλωσε τους πάντες με την εκπληκτική της ερμηνεία και τη σκηνική της παρουσία.

Φορώντας τη μεταλιζέ, γεμάτη κρύσταλλα, δημιουργία του Δημήτρη Πέτρου και με τον συνθέτη του «One Last Breath», Ευθύβουλο Θεοχάρους, να παίζει πιάνο κατάφερε να αποσπάσει πολύ καλές κριτικές από τους Eurofans.

Μάλιστα, η ελληνική αποστολή δήλωσε στους δημοσιογράφους αρκετά ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα!  

Δείτε στο βίντεο την πρόβα τζενεράλε

 


 

Δείτε τη φωτογραφία από τα προγνωστικά των eurofans και των δημοσιογράφων. 



Ο διαγωνισμός θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από τη ΝΕΡΙΤ, τη ΝΕΡΙΤ HD σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία  WebTV στο www.nerit.gr.
Τη βραδιά του τελικού η μεγάλη νικήτρια του 2005 Έλενα Παπαρίζου θα ανακοινώσει τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα.



Η σειρά εμφάνισης στον Ημιτελικό της Πέμπτης έχει ως εξής:

1. Λιθουανία 2. Ιρλανδία 3. Σαν Μαρίνο 4. Μαυροβούνιο 5. Μάλτα 6. Νορβηγία 7. Πορτογαλία 8. Τσεχία 9. Ισραήλ 10. Λετονία 11. Αζερμπαϊτζάν 12. Ισλανδία 13. Σουηδία 14. Ελβετία 15. Κύπρος 16. Σλοβενία 17. Πολωνία

Στον Τελικό της 23ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 27 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο Ημιτελικούς – δέκα από κάθε βραδιά – ενώ οι υπόλοιπες επτά, δηλαδή οι «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ην. Βασίλειο), η διοργανώτρια Αυστρία, καθώς και η Αυστραλία – που φέτος συμμετέχει τιμητικά στον διαγωνισμό – θα περάσουν απευθείας στον Τελικό. Η σειρά εμφάνισης στον Τελικό θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές μετά την διεξαγωγή και του Β’ Ημιτελικού.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης