Οι ταινίες της εβδομάδας: Ευτυχώς, η Ανιές Βαρντά σώζει την κατάσταση

Οι ταινίες της εβδομάδας: Ευτυχώς, η Ανιές Βαρντά σώζει την κατάσταση

Οι ταινίες της εβδομάδας: Ευτυχώς, η Ανιές Βαρντά σώζει την κατάσταση
(4) Πρόσωπα &ιστορίες (Faces Places)

Των Ανιές Βαρντά & JR. Ντοκιμαντέρ, 2017, Γαλλία, 89΄.


Ένα road-movie στη γαλλική επαρχία με την Ανιές Βαρντά και τον φωτογράφο/τοιχογράφο JR είναι από μόνο του μια υπέροχη ιδέα. Η οποία γίνεται στη υνέχεια μια υπέροχη ταινία.Καθώς οι δυο τους περνούν από χωριό σε χωριό και από συνάντηση σε συνάντηση, κατασκευάζουνένα κινηματογραφικό κολάζ από… “πρόσωπα &ιστορίες” (duh), ανάλαφρο και εξαιρετικά βαθύ στην απλότητά του.Η μνήμη, η ταυτότητα, η σύγχρονη Γαλλία, η υπό εξαφάνιση Γαλλία, το παρελθόν και το μέλλον, η κληρονομιά της Βαρντά και η σχέση της με τον JR, όλα αφήνουν το αποτύπωμά τους στις τεράστιες φωτογραφικές τοιχογραφίες που φωτίζουν επιφάνειες και αναμνήσεις. Σχεδόν ζαλίζεσαι από τις παράλληλες αναφορές.

Όπως όταν οι τρεις γυναίκες λιμενεργατών που ατενίζουν από ψηλά τον κόσμο σ’ έναν πύργο από κοντέινερ που έχει δημιουργηθεί ειδικά για την ταινία. Η μία νιώθει παντοκράτορας, η άλλη φοβάται τα ύψη και νιώθει μοναξιά (το δεύτερο το τονίζει δις).Τόσες ιστορίες, τόσος λίγος χρόνος. Ευτυχώς που υπάρχει και η Βαρντά και συλλαμβάνει τη γλύκα τους. Υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Παίζεται:
Αθήνα
Ααβόρα, Έμπασσυ Nova Odeon, Ατλαντίς 2, ΑθήναιονCinepolis 4, Διάνα, Κηφισιά Cinemax Cyta 2, Άτταλος Digital Cinema, Ζέα Digital Cinema
Κλείσιμο

Θεσσαλονίκη
Παύλος Ζάννας






(1) Ένας ξένος στην πόλη (Gringo)
Του Νας Έτζερτον.Κωμωδία, 2018, Αυστραλία/ΗΠΑ, 111’. Με τους: Σαρλίζ Θέρον, Ντέιβιντ Ογιελόουο, Τζόελ Έτζερτον


Μέγιστη σαχλαμάρα. Ο Τζόελ Έτζερτον πρωταγωνιστεί προφανώς για λόγους συγγένειας στην ταινία του αδερφού του Νας, και παρασέρνει και την Σαρλίζ Θέρον μαζί του, σε μια κωμική περιπέτεια που δεν είναι ούτε αστεία ούτε αγωνιώδης. Ένας αδικημένος υπάλληλος παριστάνει πως είναι θύμα απαγωγής για να εκδικηθεί τον απατεώνα εργοδότη και την άτεγκτη συνεργάτιδα και ερωμένη του. 









Παίζεται:
Αθήνα

Odeon Όπερα 2, Γαλαξίας 3D Digital 2, Village Cinemas Athens Metro Mall Αγ.Δημήτριος 4, Νανά Cinemax Cyta 6, ΝovacinemaΓλυφάδα Odeon 2, Odeon Escape 3,7, Odeon Starcity 5,8, Village 15 Cinemas @ The Mall 8, Novacinema Odeon Μαρούσι 2, Village 9 Cinemas @ Faliro 4, ΣπόρτιγκΔημ/κόςΚιν/φος 2, Village 5 Cinemas Παγκράτι 3, Αελλώ Cinemax 5+1 Cyta 1, Φοίβος, West City 3, Village Shopping and More αίθ. 13

Θεσσαλονίκη
Βακούρα 1, Village Centre 7, Cineplexx One Salonica 3, Odeon Πλατεία 7, Odeon Μακεδονία 1


(2) Τα μυστήρια της Σικελίας (Sicilian Ghost Story)
ΤωνΦάμπιο Γκρασαντόνια, Αντόνιο Πιάτσα. Δραματική, 2017, Ιταλία/Γαλλία/Ελβετία, 122’. Με τους: Γιούλια Γιεντλικόφσκα, Γκαετάνο Φερνάντεζ


«Ο Τζιουζέπε έχει εξαφανιστεί κι εσείς τι κάνετε;»: Ένα νεαρό κορίτσι είναι το μόνο που υψώνει τη φωνή του όταν ένας συμμαθητής της εξαφανίζεται (γιατί τον έχει απαγάγει η μαφία). Θα μπορούσε να υψώσει επίσης και «Τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι» αλλά φευ.Παρότι βασισμένη σε πραγματική ιστορία, η ταινία «Τα μυστήρια της Σικελίας» δεν ανάβει τα αίματα, όσο κι αν προσπαθεί η μελετημένη διεύθυνση φωτογραφίας να τραβήξει την προσοχή.




Παίζεται:
Αθήνα
Έλλη, Δαναός 1, Ταινιοθήκη 2, Κηφισιά Cinemax Cyta 1, Αίγλη 2 (Χαλάνδρι)


Tomb Raider: Lara Croft (Tomb Raider) 
ΤουΡορ Ουλθόγκ. Περιπέτεια, 2018, Ην.Βασίλειο /ΗΠΑ, 118’. Με τους: Αλίσια Βικάντερ, Ντόμινικ Ουέστ

Όχι ότι το χρειαζόμασταν, αλλά η Λάρα Κροφτ επιστρέφει στις οθόνες, με την Αλίσια Βικάντερ να παίρνει τη σκυτάλη από την Αντζελίνα Τζολί. 




Παίζεται:
Αθήνα
Κινηματοθέατρα ΛάμπροςΚωνσταντάρας-Ρένα Βλαχοπούλου 1, Αθήναιον 1, Village Cinemas Athens Metro Mall ΆγιοςΔημήτριος 1,2, Νανά Cinemax Cyta 1,2,4,5, ΑθήναιονCinepolis 1,4, Μάγια, Μαρία Έλενα-Όναρ Δημ/κόςΚιν/φος, Odeon Escape 1,2, Odeon Starcity 1,6,7, ΆρτεμιςΔημ/κόςΚιν/φος, Village 15 Cinemas @ The Mall 2,4,7,10,11,14, Τρία Αστέρια 3D Digital 1, Village 9 Cinemas @ Faliro  6,7,9, Village 5 Cinemas Παγκράτι 1,5, Αελλώ Cinemax 5+1 Cyta 3,4, Ζέα Digital Cinema, West City 1,2, Village Shopping and More ,4,7,8,11, Αίγλη 1 (Χαλάνδρι), ΣινέΧολαργός, ΆνοιξηΔημ/κόςΚιν/φος 2+1 1

Θεσσαλονίκη
Village Centre 3,4,5,6,10, Cineplexx One Salonica 1,2, Odeon Πλατεία 1,3,5, Odeon Μακεδονία 8,10,11



Μετά τον χωρισμό (Custody)

Του Ξαβιέ Λεγκράν.Δραματική, 2017, Γαλλία, 93’. Με τους: Λεά Ντρικέρ, Ντενί Μενοσέ


Βραβευμένη με το Αργυρό Λιοντάρι Καλύτερης Σκηνοθεσίας και το Βραβείο Καλύτερης Πρώτης ταινίας στη Βενετία, η ταινία του Ξαβιέ Λεγκράν μετατρέπει το διαζύγιο ενός ζευγαριού σε θρίλερ, εμπνεόμενος από το “Κράμερ εναντίον Κράμερ” και τη “Λάμψη”.






Παίζεται:
Αθήνα
Άστορ, Ανδόρα, Ατλαντίς 1, ΑθήναιονCinepolis 3, Κηφισιά Cinemax Class Cyta, Cinerama Digital Cinema
Θεσσαλονίκη
Ολύμπιον

Μούσα (Muse)
Του Χαουμέ Μπαλαγκερό.Τρόμου, 2017, Ισπανία/Ιρλανδία/Βέλγιο/Γαλλία, 107’. Με τους: Έλιοτ Κόουν, Φράνκα Ποτέντε


Ένας καθηγητής λογοτεχνίας βλέπει στο όνειρό του τη δολοφονία μιας γυναίκας σε μια παράξενη τελετουργία. Όταν ο φόνος συμβεί στην πραγματικότητα ακριβώς όπως τον έβλεπε στο όνειρό του, ο άντρας θα συναντήσει μια γυναίκα που έβλεπε το ίδιο όνειρο και θα προσπαθήσουν μαζί να εξιχνιάσουν το μυστήριο. Ντάξει τώρα.



Παίζεται:
Αθήνα
Νανά Cinemax Cyta 6, ΑθήναιονCinepolis 2, Village 15 Cinemas @ The Mall 6, Αελλώ Cinemax 5+1 Cyta 2, West City 4, Village Shopping and More 6
Θεσσαλονίκη
Cineplexx One Salonica 7


Ο θεριστής (Le semeur)
Της Μαρίν Φρανσέν. Δραματική, 2017, Γαλλία/Βέλγιο, 98’. Με τους: Πολίν Μπιρλέ, Αλμπάν Λενουάρ

Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα ταινία για μια κοινότητα που έχει μείνει χωρίς άντρες όταν έχει ξεσπάσει πόλεμος. Μετά από μεγάλο διάστημα απομόνωσης οι γυναίκες του χωριού αποφασίζουν πως αν εμφανιστεί κάποιος άντρας, θα τον μοιραστούν όλες μεταξύ τους.



Παίζεται:
Αθήνα
Αθήναιον 2, Ατλαντίς 2,  ΑθήναιονCinepolis 2, ΜικρόκοσμοςFilmcenter, ΤριανόνFilmcenter, Αίγλη 1,2 (Χαλάνδρι) 
Θεσσαλονίκη
Κολοσσαίον, Φαργκάνη Art

Τυφλή αγάπη (Vers la lumiere)
Της Ναόμι Καουάσε.Δραματική, 2017, Ιαπωνία/Γαλλία, 101’. Με τους: Μασατόσι Ναγκάσε, Aγιάμε Μισάκι

Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής στις περσινές Κάννες για την ταινία της Ναόμι Καουάσε: Η Μισάκο κάνει ηχητικές αποδόσεις σε ταινίες για άτομα με προβλήματα όρασης. Σε μια προβολή, συναντά τον Νακαμόρι, έναν παλιό φωτογράφο ο οποίος χάνει αργά την όρασή του. Η Misako σύντομα ανακαλύπτει τις φωτογραφίες του Νακαμόρι, οι οποίες θα την επανασυνδέσουν με το παρελθόν της. 






Παίζεται:
Αθήνα
Άστυ

Sideway 
Του Ταϊφούν Πιρσελίμογλου. Δραματική, 2017, Τουρκία/Ελλάδα, 119’. Με τους: Τανσού Μπιτζέρ, Ναλάν Κουρουσίμ


Ένας νεαρός άνδρας φτάνει σε μια μικρή επαρχιακή πόλη.Σύντομα θα γίνει μάρτυρας μιας βίαιης δολοφονίας. Όλα ανατρέπονται όταν η νοσοκόμα της πόλης, με την οποία έχει αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση, θα ανακαλύψει ένα παράξενο σημάδι στην πλάτη του.Η φήμη διαδίδεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.Μήπως είναι ο Μεσσίας που όλοι περιμένουν;








Παίζεται:
Αθήνα
Αλκυονίδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης