Το περιοδικο Φιλιατρά έφτασε στο 200στο τεύχος

Το περιοδικο Φιλιατρά έφτασε στο 200στο τεύχος

Στις σελίδες του ξετυλίχθηκε η ιστορία της πόλης από τους αρχαιοτάτους χρόνους -όταν η πόλη ονομαζόταν Εραν η- ως σήμερα...

Έκλεβε καύσιμα  για την… κλεμμένη μοτοσικλέτα του!
Το περιοδικο Φιλιατρά έφτασε στο 200στο τεύχος
Το περιοδικο ΦΙΛΙΑΤΡΑ που εκδίδεται ανα τρίμηνο από την Αδελφότυητα Φιλιατρινών Αττικής και περιχώρων η Εράνη αισίως έφτασε στο 200στο τεύχος ' αρχής γενομένης το Δεκέμβριο του 1956.

Στις σελίδες του ξετυλίχθηκε η ιστορία της πόλης από τους αρχαιοτάτους χρόνους -όταν η πόλη ονομαζόταν Εραν η- ως σήμερα. Έφερε στο φως στοιχεία που 'εχουν σχ'εση με την κλσική  εποχή αλλά και τη Βυζαντινή και μεταβυζαντινή - σπηλαιώδεις ναοί ,βυζαντινά μνημεία 'επιγραφές-.

Κλείσιμο
Επίσης μέσα από το περιοδικό έδωσαν ιο παρόν λογοτέχνες και επιστήμονες του τόπου και προβλήθηκαν πνευματικά και επιστημονικά δημιουργήματα των Φιλιατρινών

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το περιοδικό αγαπήθηκε από όλους τους Φιλιατρινούς , όπου και αν βρίσκονται, οι οποίοι το στήριξαν με  την αγάπη τους και την προσφορά τους και το στηρίζουν.

Όπως αναφέρεται στο 200στο τεύχος , την κυκλοφορία του χαιρέτησαν κατά καιρούς με πολύ κολακευτικά λόγια ο Φώτης Κόντογλου, ο καθηγητής Μαρινάτος, ο βυζαντινολόγος Γκιτάκος και πολλο'ι άλλοι ειδικοί στην τέχνη , την ιστορία ,τη λαογραφία και την  επιστήμη.

Κατά γενική ομολογία το περιοδικό ΦΙΛΙΑΤΡΑ είναι το καμάρι όλων των Φιλιατρινών και αξίζουν συγχαρητήρια στους εκάστοτε συμμετέχοντες στην άρτια εικόνα του όσο και στους Φιλιατρινούς ,όπου γης, που το περιμένουν με χαρά για να δουν ό,τι έχει σχέση με τα αγαπημένα τους ΦΙΛΙΑΤΡΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης