Αρκάς επί σκηνής

Αρκάς επί σκηνής

Οι ήρωες του διακεκριμένου καλλιτέχνη κόμικς ζωντανεύουν και πάλι στις αρχές Οκτωβρίου αυτή τη φορά στη σκηνή του θεάτρου Σημείο

Αρκάς επί σκηνής
Αρκάς επί σκηνής. Πιο συγκεκριμένα, ο πολιούχος της εγχώριας επικράτειας των κόμικς εμπνέει μια θεατρική παράσταση η οποία μετακομίζει – μετά από τα sold out- και συνεχίζει δυναμικά την διαδρομή στο θέατρο Σημείο στην Καλλιθέα. Η έναρξη των παραστάσεων γίνεται στις 5 Οκτωβρίου.

Οι ήρωες των κόμικς του Αρκά «ξεπηδούν» από τις σελίδες και με τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Δημήτρη Αγορά χαρίζουν ανεξάντλητο γέλιο. Στη σκηνή του θεάτρου Σημείο θα τους βρείτε όλους και όλες από τα κόμικς η "Ζωή Μετά", ο "Ισοβίτης", οι “Χαμηλές Πτήσεις”, ο "Καστράτο", το "Μαλλί με Μαλλί".



Σε ένα σχετικό κείμενο για την παράσταση διαβάζουμε: «Ο Μπαμπάς Σπουργίτης προσπαθεί να ξεπεράσει την προδοσία της σπουργιτίνας, να βρει καινούργια σύντροφο και να χαλιναγωγήσει το "τέρας" που έχει για γιο. Ο Ισοβίτης βρίσκει παρηγοριά στο μοναδικό πλάσμα που του προσφέρει τη φιλία του με το αζημίωτο, τον βρωμερό ποντικό Μοντεχρήστο, ενώ ο Θανατοποινίτης γράφει την αυτοβιογραφία του περιμένοντας χάρη. Η Λουκρητία θέλει απελπισμένα σεξ, μα η σκληρή μοίρα είναι το μόνο σκληρό πράγμα που συναντά, καθώς συγκάτοικος της είναι ο ευνούχος Καστράτο. Σ' ένα κομμωτήριο, οι γλώσσες κόκαλα δεν έχουν και κόκαλα σπάνε, με τις πελάτισσες να είναι έτοιμες να πιαστούν μαλλί με μαλλί. Τέλος, στην κόλαση και στον παράδεισο τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως μας τα είπαν. Ζωή μετά υπάρχει, αλλά κάτι μας θυμίζει από τα πριν. 
Κλείσιμο





Στη “Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων”, τα κείμενα και οι χαρακτήρες του αγαπημένου σκιτσογράφου ζωντανεύουν, σχολιάζοντας με λιτό αλλά καυστικό τρόπο την καθημερινότητα του σύγχρονου Έλληνα, τις ανθρώπινες σχέσεις, τους φόβους, τους πόθους και τις μεταφυσικές του ανησυχίες. Μια παράσταση που απευθύνεται με τόλμη σε όλους όσοι αγαπούν τον Αρκά και δε φοβούνται να κοιτάξουν με σαρκασμό το πρόσωπό τους στον καθρέφτη». 



Στη παράσταση όπου την ευθύνη της διασκευής και της σκηνοθεσίας έχει ο Δημήτρης Αγοράς εμφανίζονται ο ίδιος ο σκηνοθέτης - διασκευαστής καθώς και οι: Έλενα Αρβανίτη, Αλέξης Βιδαλάκης, Δημήτρης Κανέλλος, Στέφανος Κοσμίδης, Μαρία Μπαλούτσου και Χαρά Τσιτομενέα.

Info
Μέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:15 και Κυριακή στις 18:15. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης