Οι επικίνδυνες σχέσεις του Γιώργου Κιμούλη

Οι επικίνδυνες σχέσεις του Γιώργου Κιμούλη

Ο Γιώργος Κιμούλης σκηνοθετεί και παίζει στην παράσταση «Επικίνδυνες Σχέσεις» που θα ανέβει στο θέατρο Άλμα

Οι επικίνδυνες σχέσεις του Γιώργου Κιμούλη
Οι «Επικίνδυνες Σχέσεις» είναι ένα επιστολικό μυθιστόρημα του Πιερ Σοντερλό ντε Λακλό που δημοσιεύθηκε εν έτει 1782. Το επιστολικό αυτό μυθιστόρημα κατέχει εξέχουσα θέση στη λογοτεχνική παραγωγή του 18ου αιώνα και είναι ο προάγγελος της ανάπτυξης που θα γνωρίσει η αυτοβιογραφία και το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα τα αμέσως επόμενα χρόνια. Πρόκειται για την ανταλλαγή -αρχικά ανάμεσα σε εραστές- επιστολών και εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την εξωστρέφεια, την κοινωνικότητα και τον αυθορμητισμό του Διαφωτισμού. Η αλληλογραφία προσφέρεται εν γένει για την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων, και την ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων.

Το μυθιστόρημα «Επικίνδυνες Σχέσεις» αποτελείται από τέσσερα μέρη και έχει υπότιτλο «Επιστολές που συλλέγονται από μία κοινωνία και δημοσιεύονται για την διδασκαλία κάποιων άλλων κοινωνιών».

Η υπόθεση του έργου εστιάζει σε δύο πρώην εραστές, τη μαρκησία Μερτέιγ και τον υποκόμη Βαλμόν, οι οποίοι, προκειμένου να διασκεδάσουν τη βαρετή ζωή τους, ξεκινούν ένα επικίνδυνο και ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο ερωτικό παιχνίδι με στόχο τη χειραγώγηση και την αποπλάνηση των ανθρώπων. Η Μερτέιγ προκαλεί τον Βαλμόν να αποπλανήσει ένα πολύ νεαρό κορίτσι, ενώ αυτός παράλληλα ασχολείται με την κατάκτηση μίας παντρεμένης κυρίας. Στο τέλος, τα επιλεγμένα ανθρώπινα πιόνια τους δυστυχώς ανταποκρίνονται, αλλά οι συνέπειες αποδεικνύονται πιο σοβαρές -και θανατηφόρες- από ό,τι οι ίδιοι οι παίκτες είχαν προβλέψει...

Κλείσιμο
Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στα μέσα Νοεμβρίου στο θέατρο Άλμα, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη, ενώ μαζί του θα βρεθούν επί σκηνής και η Εβελίνα Παπούλια, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Μάρα Δαρμουσλή, ο Σπύρος Σαραφιανός, ο Λάμπρος Κτεναβός, η Νάνσυ Μπούκλη και η Μάρω Κοντού.

Info
Θέατρο Άλμα
Αγίου Κωνταντίνου και Ακομινάτου 15-17, Αθήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης