Η Τεχνόπολη επιμένει μουσικά

Η Τεχνόπολη επιμένει μουσικά

Ο Σεπτέμβριος προβλέπεται θερμός για το στέκι των Αθηναίων στο Γκάζι, μια και συνοδεύεται από ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα

Η Τεχνόπολη επιμένει μουσικά
Όπως κάθε χρόνο, η Τεχνόπολη έχει ετοιμάσει ένα δυνατό μουσικό πρόγραμμα για τον Σεπτέμβριο (μαζί με δύο συναυλίες που σημαίνουν αντίστοιχα το τέλος του Αυγούστου και την έναρξη του Οκτωβρίου) που θα μας κάνει να ευχηθούμε να καθυστερήσουν τα πρωτοβρόχια! Καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες (από τον Θανάση Παπακωνσταντίνου μέχρι τον Σωκράτη Μάλαμα), δύο πλούσια αφιερώματα (στον Μάνο Ελευθερίου και στον Σταυρό του Νότου), καθώς και αγαπημένοι μουσικοί από το εξωτερικό (LP και Ίαν Άντερσον) συνθέτουν τον μουσικό καμβά για τον μήνα που έρχεται. Ας δούμε όλες τις συναυλίες αναλυτικά. 

Τετάρτη 31/8 - Μελίνα Κανά & ο Γόης του Θησείου
Κλείσιμο



Η αγαπημένη φωνή της Μελίνας και οι καινοτόμες ενορχηστρώσεις των μουσικών του Γόη -η μπάντα με την οποία συνεργάστηκε στον τελευταίο της δίσκο- θα μας ταξιδέψουν ανάμεσα στις σημαντικότερες στιγμές της δισκογραφικής πορείας της Μελίνας, αλλά και σε τραγούδια-σταθμούς από όλο το φάσμα του ελληνικού τραγουδιού δοσμένα μέσα από το δικό τους χαρακτηριστικό ήχο. Στη γιορτή αυτή θα συμμετάσχουν και πέντε αγαπημένες φίλες και συνεργάτιδες της Μελίνας: η Μάρθα Φριντζήλα, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Λιζέτα Καλημέρη και η Μαρία Παπαγεωργίου.

Δευτέρα 5/9-Τετάρτη 7/9, Γιάννης Χαρούλης


Μετά την καλοκαιρινή περιοδεία του σε όλη την Ελλάδα, ο Γιάννης Χαρούλης επιστρέφει για τρεις ακόμα βραδιές, στην Αθήνα, για να μας... μιλήσει και να κοκκινίσουμε. Ο Κρητικός ερμηνευτής θα μας υποδεχθεί στο Γκάζι με αγαπημένα τραγούδια, μπλεγμένα όπως πάντα με τις βαθιές ρίζες της κρητικής παράδοσης. Χωρίς να παύει να αφήνει στην άκρη τους πειραματισμούς του, μας καλεί να γίνουμε ένα, αγκαλιάζοντας αυτή τη μουσική εμπειρία και τραγουδώντας σαν μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 8/9 - Παύλος Παυλίδης & B-Movies
Ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Μovies ολοκληρώνουν την περιοδεία τους στο Γκάζι, με το καθιερωμένο ραντεβού τους με το κοινό της Αθήνας, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου. Έχοντας, μάλιστα, στις αποσκευές τους και ένα νέο άλμπουμ που κυκλοφόρησε στις αρχές Απριλίου από την Inner Εar, το σχήμα θα μας παρουσιάσει ένα ανανεωμένο πρόγραμμα βασισμένο σε όλη τη μουσική πορεία του αγαπημένου τραγουδοποιού, από τα Ξύλινα Σπαθιά μέχρι και σήμερα.

Παρασκευή 9/9 - Κωνσταντίνος Βήτα
Με τις ρεμπέτικες βραδιές του στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις αρχές του καλοκαιριού να αποτελούν σημείο αναφοράς για τις φετινές του εμφανίσεις, αλλά και με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του δίσκου, «Ομόνοια», ο Κωνσταντίνος Βήτα κάνει μία στάση στο Γκάζι για μία βραδιά με ηλεκτρονικούς ήχους, ποιήματα και μινιμαλιστικές μελωδίες.

Κυριακή 11/9 - Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου
Ένας αστερισμός από αγαπημένους καλλιτέχνες ερμηνεύει τραγούδια του μεγάλου Έλληνα ποιητή, στιχουργού και πεζογράφου. Ετοιμαστείτε να ακούσετε τα «Παραπονεμένα λόγια», το «Ναύτης βγήκε στη στεριά», τον «Άμλετ της σελήνης», το «Οι ελεύθεροι κι ωραίοι», το «Στα χρόνια της υπομονής» και πολλά άλλα, μέσα από τις φωνές των Γιώργου Νταλάρα, Δήμητρας Γαλάνη, Ελένης Τσαλιγοπούλου, Γιάννη Κούτρα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Χρήστου Θηβαίου, Μίλτου Πασχαλίδη και άλλων.

Δευτέρα 12/9 - Γιάννης Αγγελάκας


Ένας από τους πιο χαρισματικούς ποιητές της γενιάς του σε μία ακόμη συναυλία από αυτές που έχουμε αγαπήσει, με τραγούδια από τη δισκογραφία από τις Τρύπες, αλλά και από τη μετέπειτα καριέρα του. Μαζί του θα είναι η μπάντα 100o C, η οποία τον ακολουθεί στα live του τον τελευταίο καιρό, ενώ τη συναυλία θα ανοίξει ο Ορέστης Ντάντος, ο οποίος κέρδισε τον διαγωνισμό Jumping Fish Ιουνίου με το τραγούδι του, «Ανοιχτά».

Τρίτη 13/9 - Μελίνα Ασλανίδου
Η ερμηνεύτρια με τη γοητευτικά βραχνή φωνή επέλεξε τα αγαπημένα της τραγούδια και τα παρουσιάζει στο αθηναϊκό κοινό έχοντας μαζί της μία καινούργια μπάντα από αξιόλογους μουσικούς. Γνωστά και αγαπημένα από τη δισκογραφία της Μελίνας, τραγούδια παραδοσιακά, βαλκανικοί ήχοι, κλασικά λαϊκά τραγούδια με σύγχρονες ενορχηστρώσεις.

Tετάρτη 14/9 - Θανάσης Παπακωνσταντίνου


Ο Θανασάρας, που έχει χαρίσει γνωστά τραγούδια στους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της ελληνικής έντεχνης σκηνής, τιμά και αυτόν τον Σεπτέμβριο την Τεχνόπολη. Ετοιμαστείτε να ακούσετε υπέροχα τραγούδια, όπως τον «Αποσπερίτη», τον «Τειρεσία», τον «Πεχλιβάνη», τον “San Michele” και τα «Ορυχεία». Μαζί του τραγουδούν η Ματούλα Ζαμάνη και ο Αλέξανδρος Κούστας.

Δευτέρα 19/9 - Σωκράτης Μάλαμας


Η καθιερωμένη συναυλία του Σωκράτη, που εξαιτίας των περιορισμών στη διάρκεια των live στην Τεχνόπολη δεν θα... «παίζει ως τις 4 η ώρα», όπως λέει το σύνθημα των hardcore θαυμαστών του. Η συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στην Τεχνόπολη είναι ένα ραντεβού που κλείνει μια σεζόν που περιελάμβανε εμφανίσεις που ξεχείλισαν το Σταυρό του Νότου, την Πλατεία Νερού στο μεγάλο live του Ιουνίου αλλά και πολλά live σε όλη την Ελλάδα.

Τρίτη 20/9 & Τετάρτη 21/9 - Djangofest Athens 2016
Το Djangofest Athens είναι μια πρωτοβουλία της κοινότητας των μουσικών που ασχολούνται με το είδος της gypsy jazz και θα εμφανιστούν για δύο βραδιές στην Τεχνόπολη.

Παρασκευή 23/9 - LP (Laura Pergolizzi)


Μαζί με τη συναυλία του Ίαν Άντερσον, είναι τα δύο μεγαλύτερα events του μήνα στην Τεχνόπολη. Μπορεί η LP να αγαπήθηκε από το ελληνικό κοινό χάρη στο hit της, “Lost on you” (το οποίο έφτασε στο #1 του Official Airplay Chart της Ελλάδας, στο Πανελλαδικό Shazam και στο iTunes), όμως το ρεπερτόριό της περιέχει και άλλα τραγούδια που θα σε ενθουσιάσουν - άλλωστε δεν μπορείς να πας σε μία συναυλία για να ακούσεις μόνο ένα τραγούδι, έτσι δεν είναι; 

Δευτέρα 26/9-Τετάρτη 28.09 - 20 χρόνια Σταυρός του Νότου
Το αγαπημένο μας χειμερινό στέκι ξεκίνησε ως μια μουσική σκηνή στη γωνία Θαρύπου και Φραντζή στον Νέο Κόσμο το 1995. Φέτος τον Σεπτέμβριο γιορτάζει τα είκοσι (ή για την ακρίβεια 21) χρόνια με τη μεγαλύτερη γιορτή της ελληνικής μουσικής τα τελευταία χρόνια.

Σάββατο 1/10 - The best of Jethro Tull performed by Ian Anderson


Ένας από τους θρύλους της παγκόσμιας ροκ μουσικής έρχεται για να ρίξει την αυλαία στο φετινό μουσικό πρόγραμμα της Τεχνόπολης. Ο Ίαν Άντερσον μάς παρουσιάζει τα καλύτερα τραγούδια των Jethro Tull σε μία μοναδική βραδιά. Οι JethroTull ιδρύθηκαν το 1968 στο Λούτον της Αγγλίας. Η μπάντα αρχικά κινήθηκε σε blues-rock φόρμες, αλλά στη συνέχεια η ενσωμάτωση αρκετών folk και hard rock στοιχείων έδωσαν στο συγκρότημα ένα πιο progressive rock ύφος που της χάρισε τεράστια επιτυχία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης