Τα γλυκά της Φαλταΐνας

Τα γλυκά της Φαλταΐνας

Ένα ξεχωριστό τοπικό παγωτό από τη Σκύρο

Τα γλυκά της Φαλταΐνας
Η Σκύρος βρίσκεται απέναντι από την Εύβοια και είναι το νοτιότερο νησί των Σποράδων. Αδιαμφισβήτητα είναι ένα από τα νησιά που δεν έχουν ενδώσει στην «τουριστική αλλοίωση» και έχει καταφέρει να διατηρήσει έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα που βασίζεται στα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα του.

Πάνω σε αυτές τις ρίζες της τοπικότητας η κυρία Φαλταΐνα (ένα ντόπιο όνομα που η παρουσία του απαντάται μόνο στο νησί) με τα δυο της παιδιά, τον Βασίλη και τον Γιώργο, προσφέρουν από το 1984 γλυκιές απολαύσεις μέσα από μοναδικές δημιουργίες.

Η οικογενειακή επιχείρηση «Τα γλυκά της Φαλταΐνας» τιμήθηκε με τον καλύτερο τρόπο δια στόματος σεφ Λαζάρου, ο οποίος είπε «δεν έχω ξαναδοκιμάσει καλύτερο αμυγδαλωτό». Αναμφίβολα τα γλυκά του κουταλιού και το αμυγδαλωτό είναι η βαριά βιομηχανία της επιχείρησης. Από το 2008 όμως το παγωτό είναι αυτό που κερδίζει τις καρδιές των ντόπιων και των τουριστών.

Κλείσιμο


«Το μυστικό της συνταγής είναι πως χρησιμοποιούμε φρέσκα και αγνά υλικά στο σύνολό τους. Ειδικά στο παγωτό δεν βάζουμε καθόλου σκόνες, αλλά μόνο φρέσκο γάλα. Κρατάμε ψηλά την ποιότητα μέσα από την παράδοση των υλικών», μας λέει ο Γιώργος Κυριακόπουλος
, ο μικρότερος γιος.

«Εχουμε 150 περίπου γεύσεις παγωτών. Ανάμεσα σε άλλες μπορούμε να διακρίνουμε για τη μοναδικότητά τους την Αραπίνα με μαύρη σοκολάτα που παρασκευάζουμε εμείς, την Γιαουρτόπαστα, επίσης με δικά μας υλικά και τέλος το Παγωτό που έχει την γεύση του αμυγδαλωτού γλυκού, για το οποίο είμαστε γνωστοί», σημειώνει.



Τα γλυκά της Φαλταΐνας βραβεύτηκαν πριν από ένα μήνα από το Επιμελητήριο της Εύβοιας για την πολυετή προσφορά τους, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
Η ζήτηση για να μεταφέρουν τα μυστικά των συνταγών σε μεγάλα ζαχαροπλαστεία της πρωτεύουσας είναι μεγάλη, αλλά προς το παρόν μπορείτε να τη βρείτε στο εργαστήριο, το οποίο βρίσκεται στην κεντρική διασταύρωση του νησιού και στο Πρατήριο-Ζαχαροπλαστείο στη Χώρα της Σκύρου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης