Η Γέφυρα των Κήπων

Η Γέφυρα των Κήπων

Μία αστική γέφυρα που εμπνέεται από τον... Τιτανικό

Η Γέφυρα των Κήπων
Ενώ η Αθήνα τείνει να γίνει η πρωτεύουσα της χώρας του «Ποτέ-Ποτέ», καθώς μια ανάπλαση μετά την άλλη ακυρώνεται, θυσία στον βωμό της οικονομικής κρίσης, σε άλλες πρωτεύουσες η ανάπτυξη θεμελιώνει νέα και εντυπωσιακά έργα. Στο Λονδίνο, οι αρχές ενέκριναν την κατασκευή ενός από τα μεγαλύτερα έργα για την πόλη, μια γέφυρα στον Τάμεση που θα ενώνει τους σταθμούς του μετρό South Bank και
Temple. Στην γέφυρα Garden Bridge
θα φυτευθούν εκατοντάδες δέντρα και φυτά και σε όλο της το μήκος θα υπάρχουν σημεία από τα οποία οι περαστικοί θα μπορούν να θαυμάσουν τη θέα, εμπνευσμένα όμως από τη σκηνή της ταινίας «Τιτανικός» στην οποία ο Leonardo DiCaprio και η Kate Winslet αγκαλιασμένοι στην πλώρη του πλοίου φωνάζουν «Είμαι ο βασιλιάς του κόσμου!». Προβλέπεται ότι τα σημεία αυτά θα γίνουν ο νέος αγαπημένος προορισμός για τα ερωτευμένα ζευγάρια του Λονδίνου. 

Κλείσιμο


Τα σχέδια ανήκουν στον Βρετανό αρχιτέκτονα Thomas Heatherwick, έργα του οποίου είδαμε στους Ολυμπιακούς του 2012, ενώ είναι ο ίδιος που σχεδίασε και το πλωτό νησί στη Νέα Υόρκη (στον ποταμό Hudson) η κατασκευή του οποίου ανακοινώθηκε πρόσφατα. Ο Dan Pearon έχει αναλάβει τον σχεδιασμό των κήπων της γέφυρας. Τα φυτά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι συμβατά με το γεγονός ότι δεν θα φυτευθούν σε έδαφος ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί ώστε ο όγκος της κατασκευής να μην αποσπά την προσοχή από τους κήπους.



Η ιδέα για την κατασκευή της γέφυρας ανήκει στην γνωστή ηθοποιό Joanna Lumley η οποία την είχε προτείνει ως φόρο τιμής στη μνήμη της Πριγκίπισσας Diana. Εκείνη μάλιστα ήταν που αρχικά προσέγγισε τον Heatherwick το 2012.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης