Τα νέα Volvo θα προστετεύουν ακόμα και από τα καγκουρό

Τα νέα Volvo θα προστετεύουν ακόμα και από τα καγκουρό

Down Under, όπως συνηθίζουν να αποκαλούν οι Βρετανοί την Αυστραλία, έφθασε η Volvo στη διαρκή αναζήτηση τρόπων για περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων.

Τα νέα Volvo θα προστετεύουν ακόμα και από τα καγκουρό
Μία ομάδα επιστημόνων της σουηδικής μάρκας ταξίδεψε στη μακρινή – για την Ευρώπη – χώρα προκειμένου να καταγράψει τη συμπεριφορά των καγκουρό στο φυσικό τους περιβάλλον.

Σύμφωνα με την αυτοκινητική λέσχη της χώρας NRMA, κάθε χρόνο καταγράφονται περισσότερες από 20.000 συγκρούσεις οχημάτων με καγκουρό. Πέρα από το κόστος σε ανθρώπινες ζωές ή σοβαρούς τραυματισμούς, οι ετήσιες αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές εταιρείες ανέρχονται σε 75 εκατ. δολάρια Αυστραλίας.

«Τα καγκουρό είναι απρόβλεπτα ζώα και δύσκολο να τα αποφύγεις, όμως πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να εξελίξουμε το σύστημα που θα τα αναγνωρίζει και θα αποφεύγει τις συγκρούσεις στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας», σχολίασε ο Martin Magnusson, μηχανολόγος ασφάλειας στη Volvo. «Στη Σουηδία έχουμε κάνει έρευνες που αφορούν μεγαλύτερα και πιο αργά ζώα, όπως η άλκη και η αγελάδα. Το καγκουρό έχουν πιο ασταθή συμπεριφορά και για αυτό κρίναμε σωστό να την εξετάσουμε στο φυσικό τους περιβάλλον».

Κλείσιμο

Τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν θα βοηθήσουν τη Volvo να αναπτύξει το πρώτο σύστημα ανίχνευσης καγκουρό και αποφυγής της σύγκρουσης μαζί τους. Οι δοκιμές πραγματοποιούνται με το XC90, το νέο μεγάλο SUV της μάρκας. Ένα ραντάρ που βρίσκεται στη μάσκα του οχήματος ανιχνεύει το δρόμο για οχήματα (π.χ. αυτοκίνητα ή ποδήλατα), πεζούς και ζώα. Μία υψηλής ανάλυσης κάμερα στο παρμπρίζ αναγνωρίζει προς ποια κατεύθυνση κινείται το αντικείμενο, ο άνθρωπος ή το ζώο και βοηθά τον υπολογιστή να δράσει ανάλογα (εντός μόλις 0,05 sec).



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης