Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

Η μεταρρύθμιση που γίνεται στην παιδεία με το νομοσχέδιο που προβλέπει την κινητικότητα των φοιτητών, την αυτόματη αναγνώριση πτυχίων και την σύνδεση τους με την αγορά εργασίας είναι μεγαλύτερη από αυτή που φαίνεται

5

Όταν λίγο πριν την έναρξη της πανδημίας και την επιβολή των περιοριστικών μέτρων είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ την Ουκρανία, αντίκρισα μία χώρα που οι άνθρωποι της αισθάνονταν πολύ περήφανοι για τη Δημοκρατία που είχε αρχίσει  να εμπεδώνεται στη χώρα τους.

30

Ζήλωσαν τη δόξα του Μega για το σήριαλ με τη ζωή του Αγίου Παισίου που εκτόξευσε την τηλεθέαση στα ύψη, κάποιοι δηλωμένοι άθεοι και άρχισαν να ξιφουλκούν κατά της Ορθοδοξίας και να σχολιάζουν την πίστη των ανθρώπων, που μεταφέρεται στο πολύ ενδιαφέρον σήριαλ «Αγιος Παίσιος-από τα Φάρασα στον Ουρανό, όπως φαίνεται από τα πρώτα επεισόδια

10

Διαβάσαμε ότι αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα, σύναξη της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, λόγω κρουσμάτων κορωνοιού, καθιστώντας σαφές ότι δυστυχώς πληρώνουν την άρνησή τους, στο εμβόλιο.

18

Η αποτρόπαιη δολοφονία ενός αθώου 19χρονου παιδιού στη Θεσσαλονίκη για οπαδικούς  μάλλον λόγους έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Δεν μπορεί κανείς να πιστέψει πραγματικά ότι κάποιος ή κάποιοι  φθάνουν στο σημείο να αφαιρέσουν ανθρώπινη ζωή συνειδητά και όχι εν βρασμώ ψυχής.

6

Η πανδημία έχει αναδείξει με τον πιο θλιβερό τρόπο τα τραγικά περιστατικά  κληρικών και λαικών που χάθηκαν από τον κορωνοιό, μόνο και μόνο επειδή παρασύρθηκαν και άκουσαν λάθος ανθρώπους.

21

Είδαμε χθες ότι από τα αυτοδιαγνωστικά τεστ, στα οποία υποβλήθηκαν 1,6 εκατομμύριο μαθητές και εκπαιδευτικοί,  εντοπίστηκαν πάνω από 16000 θετικοί στον ιό. Δηλαδή το 1%.

2

Είδατε που λέγαμε για τα σχολεία και το κατά πόσο θα πρέπει να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου ή θα χρειαστεί να παραταθούν οι σχολικές διακοπές και που η κυβέρνηση το απέκλειε κατηγορηματικά;

8

Η επιλογή της κυβέρνησης  να αφήσει τα σχολεία  εκτός του πακέτου περιοριστικών μέτρων που ανακοινώθηκε χθες,  (άλλωστε μην ξεχνάμε ότι βρίσκονται ήδη σε εορταστικές διακοπές), έδωσε την ευκαιρία στον Σύριζα να ασκήσει κριτική για μία ακόμα φορά σε ένα ευαίσθητο θέμα που αφορά εκατομμύρια μαθητές και τις οικογένειές τους.

39

Η κατάσταση στα Πανεπιστήμια είναι προβληματική. Και ενώ η πανεπιστημιακή αστυνομία που θεσμοθετήθηκε μετά βαΐων και κλάδων δεν έχει κάνει ακόμα την εμφάνισή της, έρχεται τώρα στην επιφάνεια ένα νέο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει την τοποθέτηση μάνατζερ

16

Έξαρση της σχολικής βίας έχει πυροδοτηθεί περίπου τρεις μήνες μετά την έναρξη του φετινού σχολικού έτους. «Θύματα» της σχολικής βίας είναι μαθητές, αλλά και καθηγητές και γονείς, γεγονός που δίνει μεγαλύτερη ένταση στα φαινόμενα βίας που δυστυχώς  έχουν γίνει καθημερινότητα στα σχολεία.

6