Πληρώνουν την άρνηση τους
Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

Πληρώνουν την άρνηση τους

Διαβάσαμε ότι αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα, σύναξη της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, λόγω κρουσμάτων κορωνοιού, καθιστώντας σαφές ότι δυστυχώς πληρώνουν την άρνησή τους, στο εμβόλιο.

Οι άνθρωποι της Εκκλησίας που θα έπρεπε να είναι πιο αλληλέγγυοι μεταξύ τους και στους συνανθρώπους τους, επιλέγουν την αρνητική στάση που αποβαίνει σε βάρος της ζωής τους και της ζωής των άλλων. Δεν είναι αυτό το δίδαγμα της διδασκαλίας του Χριστού, που μιλάει για την αγάπη στον πλησίον.

Στην Αθωνική Πολιτεία , η Ιερά Επιστασία ενημέρωσε για την αναβολή της σημερινής σύναξης, με μήνυμά της, στους αντιπροσώπους των μοναστηριών, καθώς βρίσκονται σε έξαρση τα κρούσματα κορωνοιού.

Το μήνυμα μεταφέρει την εικόνα ότι η έξαρση κρουσμάτων εντοπίζεται σε όλο το Άγιον Όρος, Ιερές Μονές, Κελλιά, Καρυές, σε λαϊκούς, εισερχόμενους.

Η σύναξη αναβλήθηκε διότι 4 μονές του Αγίου Ορους βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι από τους εβδομήντα μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της Αθωνιάδας, περί τους δεκαπέντε νοσούν ελαφρά και έχουν μεταφερθεί και φιλοξενούνται προσωρινά, σε καραντίνα, στον ιερό κοινοτικό ξενώνα στις Καρυές, υπό την επίβλεψη επιμελητών.

Tο Άγιον Όρος βρισκόταν στην πρώτη θέση των περιοχών με τα περισσότερα κρούσματα σε αναλογία πληθυσμού πανελλαδικά, με τα κρούσματα που αντιστοιχούσαν σε 441,74 ανά 100.000 κατοίκους.
Κλείσιμο
Στην Αθωνική Πολιτεία δυστυχώς συνεχίζουν να κυκλοφορούν οι θεωρίες συνωμοσίας ενώ μόνο το 30% των 1.800 μοναχών έχει εμβολιαστεί . Οι μέχρι τώρα νεκροί από κορωνοϊό είναι περισσότεροι από 40 αλλά κάποιοι μοναχοί και ασκητές εμμένουν στα κηρύγματα κατά των εμβολίων μέσα από ομάδες στα κοινωνικά δίκτυα.

Εκατοντάδες είναι τα κρούσματα, και παρά το γεγονός ότι μισοί από τους 1.800 μοναχούς έχουν νοσήσει, το αντιεμβολιαστικό κήρυγμα καλά κρατεί, κυρίως σε κλειστές ομάδες στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και μέσω κινητών τηλεφώνων και SMS. Tο μοναχικό κίνημα συγκροτήθηκε για τα συγκεκριμένα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, αλλά και παλαιότερα μοναχοί είχαν ανάλογες προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες για τα φάρμακα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα