Η ζωή τους ένα μιούζικαλ

Η ζωή τους ένα μιούζικαλ

Εκείνη πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Μερικοί το προτιμούν καυτό» υποδυόμενη τη σέξι Σούγκαρ, εκείνος στο «Αννυ» κρατώντας τον ρόλο του Ολιβερ Γουόρμπακς. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι της σόουμπιζ μπορεί να βρίσκεται σε διαφορετικά μιούζικαλ,οι πρόβες όμως στο σπίτι είναι κοινές…

Η ζωή τους ένα μιούζικαλ
Η έμπνευση του Σταμάτη Φασουλή να προτείνει στη Ζέτα Μακρυπούλια να πρωταγωνιστήσει στο δημοφιλές μιούζικαλ «Μερικοί το προτιμούν καυτό» έχει ήδη προκαλέσει εντυπώσεις, δημιουργώντας μια ολόκληρη παραφιλολογία προτού καν ανέβει η αυλαία. «Πολλοί είναι εκείνοι που με ρωτούν αν η Ζέτα είναι καλή σε αυτό τον ρόλο.


Κλείσιμο

Προς έκπληξη όλων, είναι τόσο καλή σε σημείο καχυποψίας», αποκάλυψε σκασμένος στα γέλια ο σκηνοθέτης της παράστασης Σταμάτης Φασουλής στη συνέντευξη Τύπου της παράστασης, για να προσθέσει: «Είχαμε συνεργαστεί και παλαιότερα, αλλά τότε δεν είχα εντοπίσει σε εκείνη κάποια χαρακτηριστικά που είδα φέτος. Την επέλεξα γιατί είναι πανέμορφη, σαν πορσελάνινη κούκλα, μόνο που τώρα πια δεν είναι μόνο αυτό. Φέτος θα απολαύσετε μια Ζέτα πιο ζεστή, πιο οικεία και πιο σέξι από ποτέ»…



Ουσιαστικά, είναι η πρώτη φορά που η Ζέτα Μακρυπούλια καλείται να κρατήσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια τόσο μεγάλη παράσταση. «Οταν την περασμένη άνοιξη μου τηλεφώνησε ο Σταμάτης Φασουλής για να μου κάνει την πρόταση, τον άκουσα σχετικά αμήχανη», αποκαλύπτει στο «thema people» η Ζέτα Μακρυπούλια και συνεχίζει: «Θυμάμαι, την ώρα εκείνη έκανα δουλειές στο σπίτι και είχα μείνει με το ακουστικό στο χέρι. Παρόλο που εκείνη την εποχή συζητούσα και κάτι άλλο, με το που έκλεισα το τηλέφωνο ήξερα ακριβώς τι ήθελα να κάνω. Ηταν μεγάλο το project, μεγάλη η πρόκληση και ακόμη μεγαλύτερο το όνειρο να πρωταγωνιστήσω κάποια στιγμή σε ένα μιούζικαλ. Οπότε δεν είχα παρά να βουτήξω στα βαθιά. Κατά τη διάρκεια των προβών, βέβαια, πέρασα διάφορα στάδια άγχους.



Εχασα τον ύπνο μου, πεταγόμουν μέσα στη νύχτα και σκεφτόμουν τον ρόλο μου 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Παράλληλα, είχα να διαχειριστώ και έναν μύθο αφού τον συγκεκριμένο ρόλο τον έχει υποδυθεί η Μέριλιν Μονρόε». Η Μέριλιν είναι ένας μύθος, αλλά αυτή τη στιγμή δεν δημιουργεί κάποιο πρόσθετο άγχος στη Ζέτα Μακρυπούλια: «Κάποια στιγμή θέλησα να τη δω στην ταινία, αλλά στην πρώτη σκηνή σταμάτησα. Δεν ήθελα να με επηρεά­σει η υπέροχη ερμηνεία της. Καθένας φιλτράρει τον ρόλο μέσα από δικές του εικόνες και βιώματα. Αλλωστε και οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης -Κώστας Βουτσάς, Θοδωρής Αθερίδης και Γιάννης Ζουγανέλης- υποδύονται  ρόλους τους οποίους ενσάρκωσαν επίσης ιδιαίτερα επιτυχημένοι Αμερικανοί ηθοποιοί».



«Επιτέλους νιώθω απελευθερωμένη»
Στο σπίτι του αγαπημένου για τα media ζευγαριού στη Γλυφάδα οι ρόλοι προβάρονται ταυτόχρονα. «Το κάναμε περισσότερο στην αρχή που ήταν και πιο αναγκαίο», λέει η Ζέτα και συμπληρώνει: «Σιγοτραγουδούσε καθένας τα κομμάτια του και ο ένας έλεγε τη γνώμη του στον άλλον. Αν θέλετε μάλιστα την προσωπική μου άποψη, πιστεύω ότι ο Μιχάλης θα τα πάει υπέροχα…»



Πως νιώθει όμως ο Θοδωρής Αθερίδης για τα γυναικεία ρούχα που φορά στο μεγαλύτερο μέρος της παράστασης;

«Δεν με δυσκόλεψαν. Είμαι 48 ετών, αυτή τη δουλειά την κάνω από τα 20 μου χρόνια, επομένως δεν έχω την ανασφάλεια και τους κομπλεξικοναρκισσισμούς που είχα μικρότερος. Τώρα χαίρομαι την υποκριτική σε όλο της το φάσμα», δήλωσε στο «thema people». Οι δε συμπρωταγωνιστές του Κώστας Βουτσάς και Γιάννης Ζουγανέλης τονίζουν τη χαρά τους για τη συμμετοχή τους στην παράσταση και  τη μεταξύ τους συνεργασία: «Είμαι ανήσυχος και χαίρομαι που έχω τη δυνατότητα να συμμετάσχω σε μια τόσο ξεχωριστή δουλειά. Τολμώ να πω ότι η Ζέτα θα είναι καλύτερη από τη Μέριλιν αφού στον κινηματογράφο οι αδυναμίες με διάφορα τρικ καλύπτονται, ενώ στο θέατρο ο ηθοποιός μένει εκτεθειμένος, και επομένως φαίνεσαι καλός μόνο αν πραγματικά είσαι», δήλωσε ο κ. Βουτσάς. Στο ίδιο μήκος κύματος  ο Γιάννης Ζουγανέλης συμπλήρωσε: «Είναι ευλογία να δουλεύεις με συναδέλφους που πραγματικά ταιριάζεις. Αποκάλυψη η Ζέτα».



Η Ζέτα απελευθερώνει τη θηλυκότητά της
Στις 9 Νοεμβρίου καταφτάνει στο «Παλλάς» η νέα μεγάλη παραγωγή «Μερικοί το προτιμούν καυτό». Ολοι οι συντελεστές της παράστασης συμφωνούν ότι η Ζέτα παρουσιάζεται πιο ζεστή, πιο σέξι και πιο θελκτική από ποτέ, χαρακτηριστικά που απαιτεί και με το παραπάνω ο συγκεκριμένος ρόλος: «Νιώθω ότι έχω μπει για πρώτη φορά στο πετσί του ρόλου. Δεν ξέρω τι έχει συμβεί με αυτή τη δουλειά και με αυτή τη συνεργασία. Ολα παίζουν ρόλο.

Οπως ρόλο παίζει και η φάση της ζωής στην οποία βρισκόμαστε. Συναντιέμαι με τη Σούγκαρ σε μια φάση που έχω κάνει σημαντική δουλειά με τον εαυτό μου. Είμαι λυμένη και απελευθερωμένη, ενώ αντίθετα παλαιότερα πάλευα πολύ για να το καταφέρω - στη δουλειά εννοώ, γιατί στην προσωπική μου ζωή δεν ενδιαφέρει κανέναν το τι κάνω». Οσο για το αν νιώθει Σούγκαρ στην καθημερινότητά της; «Η αλήθεια είναι ότι παρότι δεν το είχα συνειδητοποιήσει, διαθέτω αρκετά στοιχεία της. Αν τώρα φεύγοντας μείνει στον θεατή η εντύπωση ότι είμαι έτσι στη ζωή μου, αυτό θα είναι για μένα μεγάλη επιτυχία».

Τις κριτικές που θα ακολουθήσουν τις περιμένει με ανυπομονησία, ωστόσο ένα είναι σίγουρο: ό,τι κι αν γραφτεί ή ειπωθεί δεν πρόκειται να την πτοήσει: «Είμαι μαθημένη στο ‘‘βαράτε’’. Θα με ενοχλήσει κάτι κακοπροαίρετο που θα ειπωθεί για μένα, ωστόσο δεν θα το αφήσω να με επηρεάσει. Τις σοβαρές και επί της ουσίας κριτικές είμαι έτοιμη να τις δεχτώ και να διορθωθώ».



Πρόβες κάτω απ’ την ίδια στέγη  
Τη στιγμή που η Ζέτα Μακρυπούλια ετοιμάζεται να υποδυθεί σε λίγες ημέρες τη Σούγκαρ, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης προετοιμάζεται για το μιούζικαλ «Αννυ», που ανεβαίνει στις 15 Νοεμβρίου στο Θέατρον - Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Ο Ελληνας ποπ σταρ πρόκειται να υποδυθεί  τον κύριο Γουόρμπακς, έναν κραταιό Αμερικανό επιχειρηματία με πολλές γνωριμίες σε κυβερνητικό επίπεδο και προσωπικό φίλο του προέδρου Ρούσβελτ. «Τα μιούζικαλ ήταν πάντα η αδυναμία μου», δηλώνει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στο «thema people», για να προσθέσει: «Πόσο μάλλον το ‘‘Αννυ’’, το οποίο στιγμάτισε τα παιδικά μας χρόνια».
Ζέτα και Μιχάλης μπορεί να είναι ζευγάρι στη ζωή,  ωστόσο η φετινή θεατρική σεζόν τούς θέλει σε διαφορετικές -και πιθανότατα για κάποιους ανταγωνιστικές- παραστάσεις. «

Δεν υπάρχει ούτε υπόνοια ανταγωνισμού. Δεν είναι ανταγωνιστικά τα θέατρα που παίζουν κάθε χρόνο απέναντι. Δεν πρόκειται για τηλεοπτικές εκπομπές όπου μετρούν τα νούμερα τηλεθέασης. Χαιρόμαστε να γίνονται δουλειές, ιδιαίτερα σε τόσο δύσκολες εποχές, επομένως δεν θα υπήρχε ανταγωνισμός ακόμη κι αν δεν ήμασταν σύντροφοι», αποκαλύπτει η Ζέτα. Στο σπίτι του αγαπημένου για τα media ζευγαριού στη Γλυφάδα οι ρόλοι προβάρονται ταυτόχρονα. «Το κάναμε περισσότερο στην αρχή που ήταν και πιο αναγκαίο», λέει η Ζέτα και συμπληρώνει: «Σιγοτραγουδούσε καθένας τα κομμάτια του και ο ένας έλεγε τη γνώμη του στον άλλον. Αν θέλετε μάλιστα την προσωπική μου άποψη, πιστεύω ότι ο Μιχάλης θα τα πάει υπέροχα»…

«Μερικοί το προτιμούν καυτό» Το δημοφιλέστερο μιούζικαλ όλων των εποχών
Η ιστορία εξελίσσεται το 1930. Δύo άνεργοι μουσικοί, ο Τζo (Θοδωρής Αθερίδης στον ρόλο του Τόνι Κέρτις) και ο Τζέρι (Γιάννης Ζουγανέλης στον ρόλο τού Τζακ Λέμον), γίνονται κατά λάθος αυτόπτες μάρτυρες σε ένα μαφιόζικο ξεκαθάρισμα. Για να γλιτώσουν από τους γκάνγκστερ ντύνονται γυναίκες και εισβάλλουν σε ένα γυναικείο μουσικό συγκρότημα. Ο Τζο όμως, που πλέον ποζάρει σαν Ζοζεφίν, ερωτεύεται την πανέμορφη Σούγκαρ Κέιν, το όνειρο της οποίας είναι να παντρευτεί εκατομμυριούχο. Εκεί γύρω περιφέρεται με ένα κότερο και ένας ζάπλουτος, ο Οσγκουντ Φίλντινγκ (Κώστας Βουτσάς στον ρόλο του Τζο Μπράουν) που έχει δαγκώσει τη λαμαρίνα με τη Δάφνη, δηλαδή τον Τζέρι. Οταν σκάει μύτη ο μεγάλος μαφιόζος Σπατζ και αναγνωρίζει τις δύο καλλονές, αρχίζει ένα τρελό κυνηγητό με πολλές ανατροπές και πλάκες.



«Αννυ»
Η ταινία που λάτρεψαν μικροί και μεγάλοι


«Στη Νέα Υόρκη του 1930, αμέσως μετά το οικονομικό κραχ που άφησε άνεργους εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανούς, η Γκρέις Φάρελ (Κατερίνα Παπουτσάκη στον ρόλο της Αν Ρέινκιν), γραμματέας του δισεκατομμυριούχου Ολιβερ Γουόρμπακς (Μιχάλης Χατζηγιάννης στον ρόλο του Αλμπερτ Φίνεϊ), επιλέγει ένα ορφανό κοριτσάκι για να φιλοξενηθεί στην έπαυλη του αφεντικού της. Για τη μικρή Αννυ (Αννα-Μαρία Κόρνια, Δανάη Βασιλοπούλου στον ρόλο της Αϊλίν Κουίν) που περνάει δύσκολα στο ορφανοτροφείο εξαιτίας της Μις Χάνιγκαν, της δεσποτικής διευθύντριας (Αννα Παναγιωτοπούλου, Μίρκα Παπακωνσταντίνου στον ρόλο της Κάρολ Μπαρνέτ), η πρόταση αυτή τη μεταφέρει σε έναν κόσμο παραμυθένιο. Ο αυστηρός Γουόρμπακς ευαισθητοποιείται από τη γλυκιά προσωπικότητα της Αννυς και ζητά να την υιοθετήσει. Η μικρή ηρωίδα όμως πιστεύει ότι οι γονείς της ζουν και του ζητάει να τους ψάξει. Εκείνος αποφασίζει να δώσει μια γερή αμοιβή στους γονείς -αν εμφανιστούν- και από κει αρχίζουν τα προβλήματα. Η κακιά διευθύντρια οργανώνει μια σκευωρία με τον επίσης κακό αδελφό της Ρούστερ (Αργύρης Αγγέλου) και την αδίστακτη φίλη του Λίλυ (Ιωάννα Πηλιχού), που θέτουν σε κίνδυνο τη μικρή αθώα Αννυ. Στο τέλος όλα βέβαια διορθώνονται, αφού πρόκειται για μιούζικαλ με το απόλυτο happy ending: μια ιστορία που εμμέσως θέτει τα οικονομικά προβλήματα της εποχής, κυρίως όμως εκθειάζει την έννοια της αγάπης.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης