Υπέρ του ενδεχόμενου οι ΗΠΑ να προμηθεύσουν όπλα στην Ουκρανία

Υπέρ του ενδεχόμενου οι ΗΠΑ να προμηθεύσουν όπλα στην Ουκρανία

O υποψήφιος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ δήλωσε ότι είναι θετικά διακείμενος στο θέμα - «Πρέπει να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους» είπε

Υπέρ του ενδεχόμενου οι ΗΠΑ να προμηθεύσουν όπλα στην Ουκρανία
O υποψήφιος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ δήλωσε ότι είναι θετικά διακείμενος στο ενδεχόμενο η Ουάσιγκτον να παράσχει όπλα στην Ουκρανία, που πολεμά εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών, ανέφερε σήμερα κατά τη διάρκεια της ακρόασής του με την οποία θα εγκριθεί ο διορισμός του ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας.

«Είμαι διατεθειμένος να κινηθώ προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς πιστεύω ότι πρέπει να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους», δήλωσε ο Κάρτερ σε ερώτημα που του έθεσε ο πρόεδρος της επιτροπής των ενόπλων δυνάμεων της Γερουσίας Τζον Μακέιν σχετικά με την αποστολή «αμυντικών όπλων» στο Κίεβο.

Κλείσιμο
«Σε ό,τι αφορά το είδος αυτών των όπλων, δεν μπορώ να απαντήσω τώρα, δεν έχω διαβουλευθεί» με τους αξιωματικούς του Πενταγώνου ούτε την ουκρανική ηγεσία σχετικά με το θέμα αυτό, τόνισε ο Κάρτερ.

Ο Αμερικανός υπουργός επιπλέον επισήμανε ότι η ανακατάληψη εδαφών στο Ιράκ που τελούν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους είναι στρατηγικής σημασίας, ωστόσο προσέθεσε ότι δεν γνωρίζει το χρονοδιάγραμμα των αμερικανικών επιχειρήσεων ούτε πότε ο ιρακινός στρατός θα είναι έτοιμος.

«Είναι σημαντικό να ανακτήσουμε σύντομα τον έλεγχο αυτών των εδαφών, διότι δεν θέλουμε (οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους) να εγκατασταθούν και επίσης δεν θέλουμε οι Ιρακινοί πολίτες να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι το Ισλαμικό Κράτος τους κυβερνά με αυτόν τον βάρβαρο τρόπο» υπογράμμισε ο Κάρτερ.

Ο Ας Κάρτερ προτάθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να γίνει ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, αντικαθιστώντας τον Τσακ Χέιγκελ. Τον διορισμό του πρέπει να εγκρίνει η αμερικανική Γερουσία προκειμένου να μπορέσει να αναλάβει καθήκοντα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης