Συγκλονιστικό βίντεο: Πώς κατέρρευσε η πολυκατοικία 13 ορόφων στη Γάζα

Συγκλονιστικό βίντεο: Πώς κατέρρευσε η πολυκατοικία 13 ορόφων στη Γάζα

Μόνο συντρίμμια έμειναν από το κτίριο όπου ζούσαν 44 οικογένειες - Έπειτα από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή - 17 οι τραυματίες σύμφωνα με ιατρικές πηγές


Συγκλονιστικό βίντεο: Πώς κατέρρευσε η πολυκατοικία 13 ορόφων στη Γάζα

Λίγες ώρες αφότου η Αίγυπτος κάλεσε την Παλαιστίνη και το Ισραήλ να συνεχίσουν τις συνομιλίες τους για να καταλήξουν σε συμφωνία ειρήνευσης, οι ισραηλινές Δυνάμεις Ασφαλείας πραγματοποίησαν σφοδρή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Από την επιδρομή καταστράφηκε ολοσχερώς πολυκατοικία 13 ορόφων, στην οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα ζούσαν 44 οικογένειες.

Στο μεταξύ, η ισραηλινή πλευρά υποστηρίζει πως είχε ειδοποιήσει τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή δέκα λεπτά πριν την επίθεση και ισχυρίζεται ότι έπληξε το κτίριο καθώς από εκεί σχεδίαζαν τις επιθέσεις κατά του Τελ Αβίβ οι ισλαμιστές της Χαμάς.

Κλείσιμο

Το βίντεο που καταγράφει τη στιγμή της επίθεσης καρέ-καρέ είναι συγκλονιστικό, καθώς μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα η πολυκατοικία μετατρέπεται σε συντρίμμια.

Παρόλα αυτά, από τη σφοδρή επίθεση δεν υπήρξαν νεκροί, αλλά 17 τραυματίες σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Για πρώτη φορά η ισραηλινή αεροπορία πλήττει κτίριο τέτοιου μεγέθους από τη στιγμή της έναρξης της επιχείρησης στις 8 Ιουλίου.

Ωστόσο, η επιχείρηση έπειτα από εντολή του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπένιαμιν Νετανιάχου, εντείνεται ακόμα περισσότερο έπειτα από το θάνατο του 4χρονου Ντάνιελ Τρέγκερμαν, ύστερα από εκτόξευση ρουκέτας από τη Λωρίδα της Γάζας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης