«Όχι» του Ιράν στην επιθεώρηση πυρηνικού σταθμού από την ΙΑΕΑ

«Όχι» του Ιράν στην επιθεώρηση πυρηνικού σταθμού από την ΙΑΕΑ

Ο Ιρανός υπουργός Άμυνας αρνήθηκε στους επιθεωρητές του Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας να μεταβούν σε στρατιωτική εγκατάσταση

«Όχι» του Ιράν στην επιθεώρηση πυρηνικού σταθμού από την ΙΑΕΑ
Μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, πως θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ σε μία προσπάθεια αποδυνάμωσης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, αν αρθούν όλες οι κυρώσεις για το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας, το Ιράν είπε «όχι» στην επιθεώρηση πυρηνικού σταθμού από την ΙΑΕΑ.

Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα, ο Ιρανός υπουργός Αμύνης Χοσεΐν Ντεγκάν, αρνήθηκε στους επιθεωρητές της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) να πραγματοποιήσουν επίσκεψη στη στρατιωτική εγκατάσταση του Παρσίν, κοντά στην Τεχερανη.

Οπως είπε ο Ντεγκάν στο πρακτορείο ISNA, η αρμόδια υπηρεσία πραγματοποίησε πολλές επισκέψεις στο Παρσίν (πριν το 2005), έλαβε δείγματα και δε βρήκε τίποτα ενοχοποιητικό.
«Επομένως, δεν υπάρχει λόγος για να υπάρξει εκ νέου πρόσβαση στο Παρσίν, καθώς τίποτα νεότερο δεν έχει προκύψει από τις τελευταίες επιθεωρήσεις», επισήμανε.
Κλείσιμο

Ωστόσο, οι ειδικοί της IAEA ζητούν να επισκεφθούν τη βάση καθώς με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να διαπιστώσουν κατά πόσο σημειώθηκε πυρηνική δραστηριότητα, καθώς είναι αδύνατο να εξαφανιστούν τα ενοχοποιητικά ίχνη.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης