Στο Κίεβο η Μέρκελ το Σάββατο, σε αναζήτηση διεξόδου από την κρίση

Στο Κίεβο η Μέρκελ το Σάββατο, σε αναζήτηση διεξόδου από την κρίση

"Η τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία και η σχέση με τη Ρωσία θα είναι στο κέντρο όλων των συνομιλιών", αναφέρει το γραφείο της 

Στο Κίεβο η Μέρκελ το Σάββατο, σε αναζήτηση διεξόδου από την κρίση
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ θα έχει συνομιλίες το Σάββατο στην Ουκρανία με εθνικούς και τοπικούς ηγέτες με στόχο να προωθήσει τις προσπάθειες υπέρ της κυβέρνησης του Κιέβου στον αγώνα της εναντίον των φιλορώσων ανταρτών, δήλωσαν σήμερα γερμανοί και ουκρανοί αξιωματούχοι.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, η οποία θα λάβει χώρα την παραμονή των εορτασμών για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, η Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο και τον πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ, καθώς και με τους δημάρχους μερικών ουκρανικών πόλεων, ανακοινώθηκε από το γραφείο της καγκελαρίου.

"Η τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία και η σχέση με τη Ρωσία θα είναι στο κέντρο όλων των συνομιλιών", αναφέρει το γραφείο της σε δήλωση που εξέδωσε, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες θα καλύψουν επίσης "συγκεκριμένες επιλογές για την υποστήριξη της Ουκρανίας στην τρέχουσα κρίση".

Το ταξίδι της καγκελαρίου στο Κίεβο πραγματοποιείται έπειτα από πρόσκληση του Ποροσένκο.

Η επίσκεψη αυτή είχε ανακοινωθεί χθες, Δευτέρα, από τον επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Πάβλο Κλίμκιν, αλλά δεν είχε επιβεβαιωθεί από επίσημη γερμανική πηγή.
Κλείσιμο

Ο τελευταίος γύρος υψηλού επιπέδου διπλωματικών συνομιλιών, την Κυριακή στο Βερολίνο, μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γερμανίας, και της Γαλλίας έληξε χωρίς να υπάρξει προφανής πρόοδος προς μια εκεχειρία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους αυτονομιστές.

Οι υπουργοί διαβουλεύονται τώρα με τις κυβερνήσεις τους για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τηλεφωνικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης