Ελβετία: Στη «μαύρη λίστα» ακόμα 26 Ρώσοι λόγω Ουκρανίας

Ελβετία: Στη «μαύρη λίστα» ακόμα 26 Ρώσοι λόγω Ουκρανίας

Επεκτείνονται οι κυρώσεις μετά την κατάρριψη του Μαλαισιανού αεροσκάφους 

Ελβετία: Στη «μαύρη λίστα» ακόμα 26 Ρώσοι λόγω Ουκρανίας
Η Ελβετία πρόσθεσε επιπλέον ρωσικά και ουκρανικά πρόσωπα και οργανισμούς σε μια «μαύρη λίστα» που έχει ως στόχο να αποτρέψει να χρησιμοποιηθεί η χώρα ως «παρακαμπτήρια οδός» των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας. 

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το ελβετικό ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών Σχέσεων, ανακοίνωσε σήμερα ότι 26 πρόσωπα και 18 οργανισμούς που σχετίζονται με την κρίση στην Ουκρανία, θα αποκλειστούν από τη διενέργεια επιχειρήσεων με τους ενδιάμεσους ελβετικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, μια κίνηση που θα αποτρέψει τη μεταφορά παγίων στην Ελβετία. Το μέτρο τέθηκε σε ισχύ σήμερα στις 16:00 GMT. 

Η κίνηση της Ελβετίας ακολουθεί το νέο γύρο σκληρότερων κυρώσεων που επιβλήθηκαν από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα. Αυτές οι κυρώσεις, που ήρθαν έπειτα από την συντριβή του μαλαισιανού αεροσκάφους, που θεωρείται ότι καταρρίφθηκε από αυτονομιστές, έβαλαν στο στόχαστρο κρίσιμους τομείς της ρωσικής οικονομίας. 
Κλείσιμο

Η Ελβετία έχει αποφύγει να επιβάλει μονομερώς κυρώσεις στη Ρωσία, παρότι έχει δηλώσει ότι θα αποτρέψει η επικράτεια της να χρησιμοποιηθεί από τη Ρωσία για την αποφυγή κυρώσεων που επιβάλουν άλλες χώρες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης