Καύκασος: Νεκρός ο ηγέτης των Τσετσένων ανταρτών (;)

Καύκασος: Νεκρός ο ηγέτης των Τσετσένων ανταρτών (;)

Το θάνατο του «εμίρη του Καυκάσου» ανακοίνωσε ιστοσελίδα ισλαμιστών

Καύκασος: Νεκρός ο ηγέτης των Τσετσένων ανταρτών (;)

Το θάνατο του υπ΄αριθμόν ένα τρομοκράτη ανακοίνωσε η ιστοσελίδα ισλαμιστών kavkazcenter.com, σύμφωνα με την οποία ο επικεφαλής των Τσετσένων αυτονομιστών, Ντόκου Ουμάροφ, έχασε τη ζωή του.

Βέβαια, στο δημοσίευμα δε αναφέρεται υπό ποιες συνθήκες πέθανε ο «εμίρης του Καυκάσου», ο οποίος έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία.

Κλείσιμο

Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει επιβεβαίωση από τη ρωσική πλευρά, η οποία μέχρι πρότινος σε κάθε ευκαιρία δήλωνε πως ο Ουμάροφ είναι ήδη νεκρός.

Μάλιστα, μετά τις επιθέσεις αυτοκτονίας που συγκλόνισαν το Βόλγκογκραντ τον περασμένο Δεκέμβριο και πριν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ο πρόεδρος της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, είχε δηλώσει ότι  «κατά 99%» ο αρχηγός των Ισλαμιστών ανταρτών του ρωσικού Καυκάσου, ο Ντόκου Ουμάροφ είναι νεκρός και σε καμία περίπτωση δε θα απειλήσει τη διεξαγωγή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι».

Άλλωστε, πολλές φορές στο παρελθόν είχε κυκλοφορήσει η είδηση του θανάτου του χωρίς, ωστόσο, η πληροφορία αυτή να επιβεβαιωθεί.

Επ’αυτού σχολίασε εκπρόσωπος της Εθνικής Αντιτρομοκρατικής Επιτροπής, στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις δεν έχουν προς το παρόν πληροφόρηση σχετικά με το θάνατο του Ουμάροφ.

Πάντως, ο διάδοχός του, Αλί Αμπού Μουχάμαντ, δήλωσε πως «ο αδελφός μας έφυγε από αυτόν τον κόσμο. Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του και τον μουσουλμανικό κόσμο. Η ψυχή του βρίσκεται με τα πράσινα πουλιά του παραδείσου». Πρόσθεσε, δε, ότι η τζιχάντ (ιερός πόλεμος) της ομάδας του Καυκάσου στη Ρωσία θα συνεχίσει.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης