Γιουσέιν Μπόλτ: «Θέλω να κάνω τον αγώνα της ζωής μου στο Ρίο»!

Γιουσέιν Μπόλτ: «Θέλω να κάνω τον αγώνα της ζωής μου στο Ρίο»!

Είναι ο πιο γρήγορος αθλητής στον κόσμο, αλλά αυτό δεν του αρκεί  - Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ σε συνέντευξη του στην Ισπανική εφημερίδα Marca ότι θέλει να μείνει στην ιστορία ως ο «μεγαλύτερος όλων των εποχών»

Γιουσέιν Μπόλτ: «Θέλω να κάνω τον αγώνα της ζωής μου στο Ρίο»!
Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που θα συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες… Έχοντας ήδη κατακτήσει χρυσά μετάλλιο στο Πεκίνο και το Λονδίνο, όντας ο κάτοχος των παγκόσμιων ρεκόρ στα 100 και 200 μέτρα ο Γιουσέιν Μπόλτ ταξίδεψε στο Ρίο με έναν στόχο.

«Ελπίζω να τρέξω την κούρσα της ζωής μου στο Ρίο», αποκάλυψε μιλώντας στους απεσταλμένους της Ισπανικής εφημερίδας Marca γιατί όπως εξήγησε: «Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν συζητήσεις επί συζητήσεων για το ποιος είναι ο καλύτερος, αλλά στον στίβο δεν μπορεί να υπάρχει καμία συζήτηση για το ποιος είναι ο πιο γρήγορος. Κι ένα παγκόσμιο ρεκόρ λοιπόν είναι ο μοναδικός τίτλος που κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Προσωπικά πάντως θεωρώ ότι τα ρεκόρ μου θα μείνουν για πολλά χρόνια ακόμη».

Κλείσιμο
Έχοντας κερδίσει κάθε μεγάλη διοργάνωση από τη στιγμή που εμφανίστηκε στο προσκήνιο, έχοντας δημιουργήσει νέα παγκόσμια ρεκόρ λογικό ήταν να ερωτηθεί για τα κίνητρα που έχει πλέον προκειμένου να συνεχίζει να βελτιώνεται με την απάντηση του να είναι αφοπλιστική.



«Δεν θέλω απλά να είμαι ο καλύτερος. Θέλω να είμαι ο μεγαλύτερος όλων των εποχών. Για να συμβεί αυτό πρέπει να κερδίζεις συνέχεια κι αυτό είναι που με κάνει να θέλω να βελτιώνομαι συνεχώς», είπε και συμπλήρωσε με εγωκεντρικό ύφος: «Έχει πάντα πλάκα το να προσπαθείς να κερδίσεις και νομίζω ότι το άθλημα με χρειάζεται να κερδίζω».

Ο Μπολτ παραδέχθηκε ότι πλέον στα 29 του είναι πιο ώριμος και διαφορετικός απ’ ότι το 2008, ενώ τώρα απλά πρέπει να αποδείξει περισσότερο στον εαυτό του ότι είναι ο καλύτερος και εμφανίστηκε καθησυχαστικός σχετικά με τον τραυματισμό του.

«Είμαι καλά. Προπονούμαι λίγο πιο προσεκτικά τις δύο τελευταίες εβδομάδες αλλά είμαι χαρούμενος που ξεκίνησα και πάλι τις προπονήσεις. Ήταν ένα περίεργο διάστημα γιατί έπρεπε να επισκεφτώ το γιατρό, να κάνω θεραπείες, αλλά τώρα είμαι καλά και στους αγώνες θα είμαι στην ιδανική κατάσταση. Ήμουν σε εξαιρετική φόρμα πριν τραυματιστώ και δεν ανησυχώ».

Κι όταν ρωτήθηκε αν έχει περάσει από το μυαλό του το ενδεχόμενο της ήττας, ο πιο γρήγορος άνθρωπος στον κόσμο έβγαλε τεράστια αυτοπεποίθηση αλλά και γνώση ότι όλοι έχουν έρθει εκεί για να τον νικήσουν.

«Δεν θα χάσω κανένα χρυσό μετάλλιο! Από τη στιγμή που ο προπονητής μου, μου λέει ότι μπορώ να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα κερδίσω, τότε τον πιστεύω. Σίγουρα όλοι οι αντίπαλοι μου είναι δυνατοί. Ο Γιόχαν Μπλέικ επέστρεψε, ο Τρέιβον Μπρόμελ επίσης είναι δυνατός, ενώ ο Τζάστιν Γκάτλιν επίσης είναι ένα σημείο αναφοράς και σίγουρα θα είναι μια ενδιαφέρουσα κούρσα».

Ο Μπολτ ρωτήθηκε και για το αν θα είναι οι τελευταίοι του Ολυμπιακοί Αγώνες κι εκμεταλλευόμενος την παρουσία του γενικού διευθυντή της Puma Μπγιόρν Γκούλντεν χαμογέλασε και είπε:

«Αν θα είναι ή όχι θα το αποφασίσει το αφεντικό μου (δείχνοντας τον Γκούλντεν). Έχω ένα συμβόλαιο σε ισχύ… Το σίγουρο είναι πως όταν σταματήσω θα μείνω στο χώρο και θέλω να μεταφέρω την εμπειρία και τις γνώσεις μου στα νέα παιδιά».

Ο σούπερ στρ του παγκόσμιο αθλητισμού τόνισε ότι προσπαθεί να αγνοήσει το θόρυβο γύρω από τα τρομοκρατικά χτυπήματα («υπάρχουν άνθρωποι που θα προσπαθήσουν να μην συμβεί τίποτα») και έκλεισε την κουβέντα μιλώντας για την άλλη του μεγάλη αγάπη: το ποδόσφαιρο.

«Θα ήθελα πάρα πολύ να συναντηθώ με τον Νεϊμάρ. Με αρέσει πολύ ο τρόπος που παίζει και έχουμε ανταλλάξει κάποια μηνύματα μέσω κοινών γνωστών», είπε και πήρε ξεκάθαρη θέση στο θέμα της «χρυσής μπάλας».

«Πρέπει να δοθεί στον Ρονάλντο! Έδειξε, ιδιαίτερα στο Euro 2016 ότι πάντα βοηθάει την ομάδα του να κερδίσει και το αξίζει».

Τα υπόλοιπα επί σκηνής από τις 12 Αυγούστου όταν και ξεκινούν τα αγωνίσματα του στίβου.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης