Ακόμη κι ένας επαγγελματίας σαν τον ίδιο, μπορεί να λυγίσει. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δήλωσε πως δεν είναι καθόλου απίθανο να συγκινηθεί μέχρι δακρύων από τη δεδομένα αποθεωτική υποδοχή που θα του επιφυλάξουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση της Πέμπτης με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Πάντως ξεκαθάρισε πως σε κάθε περίπτωση θα προσπαθήσει να κάνει τη δουλειά του.
«Δεν είναι δυνατόν να το ξέρω. Πώς να το ξέρω; Είμαστε άνθρωποι, αντιδρούμε σε κάποιες καταστάσεις. Δεν ξέρω. Θα προσπαθήσω να παραμείνω συγκεντρωμένος στη δουλειά μου. Καταλαβαίνω πως κάτι θα γίνει αύριο, αλλά πιστεύω πως είμαι έτοιμος. Το συζήτησα και με μερικούς στενούς φίλους μου και θα το επαναλάβω: Δε θα ήθελα ποτέ μου να βρεθώ σ' αυτή τη θέση, να δώσω αυτή την αναμέτρηση. Έτσι είναι η ζωή. Κάποιος με πληρώνει να κάνω τη δουλειά μου, αύριο θα 'ρθω να κάνω τη δουλειά μου. Συναισθηματισμοί ή όχι, θα συνεχίσουμε και θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι μαζί με τους παίκτες μου», δήλωσε ο «Ζοτς» πριν την προπόνηση της ομάδας του στο ΟΑΚΑ.
Υπάρχουν μουσικά έργα που δεν γράφτηκαν μόνο για να ακουστούν. Έργα που γεννήθηκαν μέσα από τον πόλεμο και την απώλεια και κράτησαν ζωντανή τη μνήμη μιας ολόκληρης εποχής.