Κουτσούμπας: Κρίση και πόλεμος είναι δίδυμα αδέρφια

Κουτσούμπας: Κρίση και πόλεμος είναι δίδυμα αδέρφια

Οι καπιταλιστές είναι ενωμένοι απέναντι στους λαούς, όμως μεταξύ τους ανταγωνίζονται και οι αντιθέσεις μεγαλώνουν είπε ο γραμματέας του ΚΚΕ και σημείωσε ότι στην ευρύτερη περιοχή, οι ανταγωνισμοί εκδηλώνονται με επίκεντρο τον έλεγχο ενεργειακών πόρων

Κουτσούμπας: Κρίση και πόλεμος είναι δίδυμα αδέρφια
Το εργοστάσιο της ΕΒΓΑ επισκέφτηκε νωρίτερα σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας
και μίλησε στους εργαζόμενους.

Ο Δ. Κουτσούμπας αφού αναφέρθηκε στις εξελίξεις και στις δύσκολες μέρες που περνάει ο λαός με τα μνημόνια διαρκείας, σημείωσε την ανάγκη να φωτιστούν οι αιτίες αυτής της κατάστασης προκειμένου να ανοίξει ένας άλλος δρόμος προς όφελος του λαού.

Κλείσιμο
Μίλησε για το χρέος, τονίζοντας πως δεν το προκάλεσε ο λαός, ο οποίος όμως καλείται να το πληρώσει, για την υπόσχεση της κυβέρνησης περί ανάπτυξης, σημειώνοντας πως στο κρίσιμο ερώτημα ποιος θα ωφεληθεί απ' αυτή την ανάπτυξη, η απάντηση είναι οι όμιλοι, ενώ για το λαό θα διατηρηθούν στο ακέραιο τα αντιλαϊκά μέτρα και οι νόμοι που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να αποκλείεται -όπως είπε- η εκδήλωση και νέας κρίσης στην ΕΕ.

Προειδοποίησε ακόμα για τον κίνδυνο ενός πολέμου, αφού όπως υπογράμμισε οι καπιταλιστές είναι ενωμένοι απέναντι στους λαούς, όμως μεταξύ τους ανταγωνίζονται και οι αντιθέσεις μεγαλώνουν. Κρίση και πόλεμος είναι δίδυμα αδέρφια, σημείωσε χαρακτηριστικά, και ως τέτοια πρέπει η εργατική τάξη να τα αντιμετωπίζει ορθώνοντας αποφασιστικά ισχυρή αντίσταση.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε διεξοδικά στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, όπου οι ανταγωνισμοί εκδηλώνονται με επίκεντρο τον έλεγχο ενεργειακών πόρων, δρόμων μεταφοράς της Ενέργειας και αγορών, στην εμπλοκή της Ελλάδας που εκθέτει το λαό σε μεγάλους κινδύνους και τόνισε τη σημασία να ανοίγει αυτό το ζήτημα μέσα στο λαό, να ενημερώνεται και να προετοιμάζεται το κίνημα για την αντιμετώπιση του εχθρού, που όπως υπογράμμισε δεν θα είναι μόνο εκτός συνόρων αλλά θα είναι και εντός.

Αναλυτικά αναφέρθηκε και στην πρόταση του ΚΚΕ για κοινωνική συμμαχία που θα παλέψει με κατεύθυνση την αλλαγή τάξης στην εξουσία, η οποία με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, κεντρικό σχεδιασμό, μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από λυκοσυμμαχίες, όπως η ΕΕ, θα υλοποιήσει ένα ριζικά διαφορετικό σχέδιο με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι το ΚΚΕ ήταν, είναι και θα είναι στο πλάι των εργαζομένων, του λαού, στήριγμά του, καλώντας τον σε συμπαράταξη και συμπόρευση.

Στη συνάντηση με το ΔΣ του Σωματείου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ενημερώθηκε για την κατάσταση στο χώρο δουλειάς, ενώ του παραδόθηκε το σχέδιο επιχειρησιακής σύμβασης που το σωματείο παλεύει, με επίκεντρο την αναίρεση των μειώσεων που επέβαλε η επιχείρηση και αυξήσεις στους μισθούς όλων των εργαζομένων.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης