Κεντροαριστερά: Διάλογος μέσω... παράλληλων μονολόγων

Κεντροαριστερά: Διάλογος μέσω... παράλληλων μονολόγων

Θεοδωράκης: Στη Γαλλία οι σοσιαλιστές δεν φοβούνται τις κάλπες - Γεννηματά: Παραβιάζεις ανοιχτές θύρες

Κεντροαριστερά: Διάλογος μέσω... παράλληλων μονολόγων
Με το σενάριο των πολιτικών εξελίξεων να ενισχύεται, από την παράταση της διαπραγμάτευσης, οι διεργασίες στον χώρο της κεντροαριστεράς εντείνονται. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη φαίνεται να έχει κατοχυρώσει τη θέση της στο κέντρο του σχετικού πολιτικού υποσυστήματος και ζητά από τις υπόλοιπες δυνάμεις να ενταχθούν σε αυτή. Ο καθένας με την αυτονομία του. Με τη συμμετοχή, όμως, αποκτά το δικαίωμα να καθορίσει την πορεία προς το νέο ενιαίο κόμμα.

Με αφορμή τις προκριματικές στο Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα ο Σταύρος Θεοδωράκης απευθύνθηκε στη Φώφη Γεννηματά: «Στην Γαλλία οι σοσιαλιστές δεν φοβούνται τις κάλπες. Η ηγεσία βγαίνει από την κοινωνία & όχι από συνέδρια & παζάρια κομματικών μηχανισμών».

Κλείσιμο
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να απαντήσει με σχόλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: «Υπενθυμίζουμε προς όλους όσους συζητούν τον τρόπο εκλογής Επικεφαλής του φορέα της Κεντροαριστεράς ότι παραβιάζουν ανοιχτές θύρες. Η πρόταση της Φώφης Γεννηματά ένα χρόνο πριν ήταν σαφής: Εκλογή Επικεφαλής από την κοινωνία με ανοιχτές, δημοκρατικές, διαφανείς διαδικασίες. Τόσο απλά!».

«Χαιρόμαστε που η Δημοκρατική Συμπαράταξη επιβεβαιώνει την απόφαση της για εκλογή ηγεσίας από την κοινωνία. Αυτό πρέπει να γίνει. Με σεβασμό στην ψήφο του λαού και στόχο ένα νέο ενωμένο προοδευτικό Κίνημα και όχι βέβαια την ένταξη του ενός κόμματος στο άλλο – κάτι άλλωστε που δεν συγκινεί τους πολίτες», απάντησε με τη σειρά της η Σεβαστουπόλεως.

«Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνεργασία με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, δεν μπορεί κανείς να είναι με το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω» απαντούν συνεργάτες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που δέχονται η εκλογή του επικεφαλής να γίνει τον Μάρτιο, ώστε να ικανοποιηθούν και όσοι ζητούν επιτάχυνση των διαδικασιών.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης