Τσίπρας: Δεν πάμε σε εκλογές - Έχουμε νωπή εντολή

Τσίπρας: Δεν πάμε σε εκλογές - Έχουμε νωπή εντολή

Τι είπε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας - Ενημέρωσε τα μέλη της για τις διαπραγματεύσεις - Σύγκληση Κεντρικής Επιτροπής, ζητά η εσωκομματική αντιπολίτευση

Τσίπρας: Δεν πάμε σε εκλογές - Έχουμε νωπή εντολή
Την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγες ώρες πριν το ταξίδι του στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής.

Ο κ. Τσίπρας έβαλε τέλος στα σενάρια των εκλογών, αφού πρώτα τόνισε ότι "η κυβέρνηση έχει μια νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή, την οποία και εφαρμόζει". 

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πηγές από την Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας "ενημέρωσε για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά και την κατάθεση των συμπληρωματικών προτάσεων της κυβέρνησης αναφορικά με το δημοσιονομικό και το χρέος".

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην κατάθεση ουσιαστικών προτάσεων, που μπορούν να δώσουν μια βιώσιμη λύση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, "ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι τώρα βρισκόμαστε στο πιο ουσιαστικό και κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων και το κόμμα πρέπει να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο στήριξης της κυβερνητικής προσπάθειας".

Θα πρέπει να σημειωθεί, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στη σημασία του λαϊκού παράγοντα στη διαμόρφωση των εξελίξεων.

Εκτίμησε, δε, ότι η στήριξη της κυβέρνησης από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αποτελεί και το πιο ισχυρό όπλο της χώρας στη διαπραγμάτευση.

Από πλευράς εσωκομματικής αντιπολίτευσης κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ζητήθηκε σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής το προσεχές Σαββατοκύριακο. Επίσης προτάθηκε στην κυβέρνηση να κρατήσει το σενάριο της ρήξης επάνω στο τραπέζι, όπως επίσης και να μην απορριφθεί το σενάριο των εκλογών σε περίπτωση μη συμφωνίας. Πάντως όπως υπογράμμιζαν συμμετέχοντες στο κομματικό αυτό όργανο, εκφράστηκε από όλες τις τάσεις η στήριξη στην κυβέρνηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης