Αναστασιάδης: Δεν υπάρχει σχέδιο Β' εκτός από το μνημόνιο

Αναστασιάδης: Δεν υπάρχει σχέδιο Β' εκτός από το μνημόνιο

Το επιχείρημα του προέδρου της Κύπρου για να εγκριθεί  το μνημονιακό νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις

Αναστασιάδης: Δεν υπάρχει σχέδιο Β' εκτός από το μνημόνιο
Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης είναι βέβαιος ότι τα μέτρα που θα συνοδεύουν το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων, θα πείσουν τα κόμματα να ψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο και να καθησυχάσουν όσους ανησυχούν για τη προστασία της πρώτης κατοικίας. Ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι τα μέτρα αυτά θα αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες των κομμάτων, αλλά και της κοινωνίας.

Ο Κύπριος Πρόεδρος είχε σήμερα σύσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον υφυπουργό παρά τω Προέδρω, τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο, και τον Πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος ΔΗΣΥ.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι θα επικοινωνήσει με τους αρχηγούς των κομμάτων για να τους ενημερώσει για τα μέτρα προστασίας των ευάλωτων ομάδων, τα οποία θα εγκριθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο και θα υιοθετηθούν στις 20 Αυγούστου.

Κλείσιμο
Στην ουσία η Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από τα πολιτικά κόμματα, προχωρεί στην υιοθέτηση και προώθηση των όσων είχαν εξαγγελθεί στις 30 Ιουλίου.
Ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε πως δεν υπάρχει σχέδιο Β’ σε περίπτωση απόρριψης του νομοσχεδίου το οποίο αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση για εκταμίευση της 6ης δόση του δανείου από τη τρόικα.

«Θέλω να πιστεύω», κατέληξε, «ότι η υπευθυνότητα που διακρίνει τις πολιτικές δυνάμεις θα αποτρέψει τα σχέδια Β’ διότι είμαι βέβαιος ότι και η υπευθυνότητα όλων και ο πατριωτισμός του συνόλου - συνεκτιμώντας ιδιαίτερα τις θυσίες που μέχρι σήμερα έχει υποστεί ο κυπριακός λαός, αλλά και μη παραγνωρίζοντας την υπευθυνότητα των πολιτικών δυνάμεων στην αντιμετώπιση των όσων μέχρι σήμερα μνημονιακών υποχρεώσεων είχαμε να υλοποιήσουμε και να αντιμετωπίσουμε - θα επιτρέψει έτσι ώστε να μην χρειάζονται δεύτερα ή τρίτα σχέδια αντιμετώπισης καταστάσεων που ενδεχόμενα θα μας θέσουν εκτός των μέχρι σήμερα σχεδιασμών, που ήταν απόλυτα επιτυχείς, ως αποτέλεσμα και της υπευθυνότητας των πολιτικών δυνάμεων και των θυσιών του κυπριακού λαού».    
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης