Εκδήλωση-διαβούλευση του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο σχετικά με τα δάση

Εκδήλωση-διαβούλευση του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο σχετικά με τα δάση

Βίτσας: Aποτελεί «ένα ψευδεπίγραφο νομοσχέδιο που κουρελιάζει το Σύνταγμα προσπαθώντας να υπερβεί την συνταγματική νομιμότητα»

Εκδήλωση-διαβούλευση του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο σχετικά με τα δάση
Το νομοσχέδιο για τα δάση - που είναι υπό συζήτηση στο θερινό τμήμα της Βουλής - συμπληρώνει το κυβερνητικό σχέδιο «ανοίξαμε και ξεπουλάμε. Προλάβετε πριν μας κλείσουν», επισήμανε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας σε εκδήλωση - διαβούλευση για το θέμα που πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ με το υπό συζήτηση στο θερινό τμήμα νομοσχέδιο η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με έμμεσο τρόπο προσπαθεί να παρακάμψει την συνταγματική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων (τα άρθρα 24 και 117 του Συντάγματος προστατεύουν τα δασικά οικοσυστήματα από ασύμβατες αστικές και άλλες χρήσεις και δραστηριότητες).

Όπως σημείωσε ο κ. Βίτσας αποτελεί «ένα ψευδεπίγραφο νομοσχέδιο που κουρελιάζει το Σύνταγμα προσπαθώντας να υπερβεί την συνταγματική νομιμότητα αλλά και την νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας που παγίως κυρρήσει ως αντισυνταγματικές, διατάξεις νόμων που επέτρεπαν την ιδιωτική πολεοδόμηση καθώς και χρήσεις εντός δάσους κατά πολύ ηπιότερες από τις εντός νομοσχεδίου περιγραφόμενες».

Κλείσιμο
Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι κομμάτων, πολιτικών κινήσεων, ΜΚΟ, επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων κ.α. Μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, ο ανεξάρτητος βουλευτής και στέλεχος της «Κοινωνία Πρώτα», Οδυσσέας Βουδούρης, η ανεξάρτητη βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα, η Κλαίρη Πινιού από την Κοινωνική Συμφωνία, ο Μιχάλης Φανουράκης από τη γραμματεία της Αριστερής Προοπτικής και ο Γιώργος Μπούτρης από το ΔΗΚΚΙ.

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης επισήμανε πως «τέτοια νομοσχέδια πρέπει να επιδιώξουμε να μην εφαρμοστούν ποτέ, γιατί θα προκαλέσουν μη αναστρέψιμες συνέπειες» και τόνισε την ανάγκη αναγέννησης του περιβαλλοντικού κινήματος στην Ελλάδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης