Διαβάστε την απολογία του παιδοκτόνου και της συζύγου του

Διαβάστε την απολογία του παιδοκτόνου και της συζύγου του

Συγκλονίζει η περιγραφή τους για όσα συνέβησαν στο Άστρος Κυνουρίας ανήμερα του Δεκαπενταύγοστου

Διαβάστε την απολογία του παιδοκτόνου και της συζύγου του
Συγκλονίζει η περιγραφή που επιχειρούν να κάνουν σε 8 σελίδες ο 75χρονος Γεώργιος Μπάρλας και η 67χρονη σύζυγός του Δήμητρα για όσα συνέβησαν ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στο Άστρος Κυνουρίας και οδήγησαν στο θάνατό του 39χρονου γιου τους Γιάννη.

Ο πατέρας και στην διάρκειας μόλις 30 λεπτών απολογία του ανέλαβε την πλήρη ευθύνη. Σε δύο από τις σελίδες του απολογητικού υπομνήματος που κατέθεσε ενώπιον του εισαγγελέα ο Γεώργιος Μπάρλας εξιστορεί τί συνέβη εκείνη την ημέρα τονίζοντας ότι τα έκανε όλα μόνος του χωρίς καμία βοήθεια. Όπως υποστηρίζει όλα τα έκανε επειδή φοβήθηκε, πανικοβλήθηκε και οργίστηκε όταν ο γιος του μπήκε στο σπίτι του και του πέταξε μια γλάστρα επειδή δεν μπορούσε να ανοίξει την εξώπορτα. Η συνέχεια συγκλονιστική: «Ενώ ο γιος μου ήταν χτυπημένος στο έδαφος και αναίσθητος, εγώ τον πλησίασα και τον πυροβόλησα και στα πόδια, για να μη σηκωθεί, μολονότι ήταν φανερό ότι κάτι τέτοιο δεν επρόκειτο να συμβεί».

Αντίθετα η 67χρονη Δήμητρα Μπάρλα υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ότι δεν ήταν παρούσα στο περιστατικό, ότι το έμαθε από την αστυνομία τονίζοντας ότι ούτε ενθάρρυνε, ούτε και βοήθησε τον σύζυγός της στην πράξη του. Προσπαθώντας να εξηγήσει, δε, τη δολοφονία η 67χρονη αποδίδει τα κίνητρά του στον πανικό και την απόγνωσή του για τη συμπεριφορά του γιο τους.

Κλείσιμο
Εντύπωση προκαλεί το ότι και οι δύο εμφανίζονται να αντιμετωπίζουν τον 39χρονο Γιάννη ως το «απολωλώς πρόβατο» της οικογένειας συγκρίνοντας τον στις απολογίες τους με τις επιτυχημένες και σπουδαγμένες κόρες τους και χαρακτηρίζοντας τον ως «ψυχικά άρρωστο». «Τον αγαπούσαμε παρά το γεγονός ότη ήταν ψυχικά άρρωστος» ανέφεραν και οι δύο.


Διαβάστε εδώ το πρώτο υπόμνημα


Διαβάστε εδώ το δεύτερο υπόμνημα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης