Πάνος Καρβούνης: Τέλος Αυγούστου η ΕΕ θα εγκρίνει βοήθεια για την Κεφαλονιά

Πάνος Καρβούνης: Τέλος Αυγούστου η ΕΕ θα εγκρίνει βοήθεια για την Κεφαλονιά

Ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διαβεβαιώνει πως είναι ζήτημα ημερών η έγκριση χρηματικού ποσού για την αποκατάσταση των ζημιών στο νησί μετά τους σεισμούς

Πάνος Καρβούνης: Τέλος Αυγούστου η ΕΕ θα εγκρίνει βοήθεια για την Κεφαλονιά
Ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης αποκάλυψε μιλώντας στο kefaloniapress.gr πως η ΕΕ θα εγκρίνει τελικά οικονομική βοήθεια προς την Κεφαλονιά, που επλήγη από τους δύο μεγάλους σεισμούς στις αρχές του 2014. Όπως ανέφερε ο κ. Καρβούνης, αυτό θα γίνει το αργότερο έως τέλος Αυγούστου, αν και δεν ήταν σε θέση να ανακοινώσει το ακριβές ποσό της βοήθειας. 

«Η Ελλάδα υπέβαλε αίτημα αποζημίωσης και έχει προβλεφθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση μπορεί να αποζημιώσει μέρος των ζημιών των μεγάλων υποδομών πχ δρόμοι, δίκτυα , αρχαιολογικοί χώροι…  Συνεπώς έχει γίνει μια απογραφή των ζημιών στις μεγάλες υποδομές της Κεφαλονιάς, με βάση αυτήν έχει κατατεθεί αίτημα από την Ελληνική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται  να αποφασίσει αυτή την αρωγή για την Κεφαλονιά και μάλιστα πολύ σύντομα, έως τέλος Αυγούστου» ανέφερε ο κ. Καρβούνης.
 
Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο kefaloniapress.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης