Ανάγκη για... επικοινωνία είχε ένας Σύρος που κρατείται στις φυλακές του Μαλανδρίνου Φωκίδας και ένας ομοεθνής του ανέλαβε να τον εφοδιάσει με κινητό τηλέφωνο, το οποίο σκόπευε να του παραδώσει την ώρα του επισκεπτηρίου, χωρίς να φαντάζεται ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα του έκαναν έλεγχο.
Ο 22χρονος από τη Συρία είχε τυλίξει το κινητό με αλουμινόχαρτο και το είχε κρύψει στο εσώρουχο του, άλλα όταν επιχείρησε να το περάσει στη φυλακή βρέθηκε μπροστά στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και υποβλήθηκε σε σωματική έρευνα. Το παράνομο «δώρο» βρέθηκε αμέσως και οι υπάλληλοι ενημέρωσαν αστυνομικούς του τμήματος Λιδορικίου οι οποίοι συνέλαβαν τον αλλοδαπό.
Στην κατοχή του βρήκαν ένα Δελτίο Αιτήσαντος Αλλοδαπού, το οποίο όμως αποδείχθηκε... «μαϊμού» καθώς το είχε αγοράσει έναντι 50 ευρώ από έναν άγνωστο στην περιοχή της Αττικής! Και αυτό κατασχέθηκε, όπως και το κινητό, ενώ ο 22χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άμφισσας που του απήγγειλε κατηγορίες για απόπειρα εισαγωγής κινητού σε κατάστημα κράτησης και πλαστογραφία μετά χρήσεως.