Γερμανική «τεχνογνωσία» στο ΕΣΥ

Γερμανική «τεχνογνωσία» στο ΕΣΥ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής πρέσβης της Γερμανίας συζήτησαν τις λεπτομέρειες της συνεργασίας

Γερμανική «τεχνογνωσία» στο ΕΣΥ
Την ελληνογερμανική συμφωνία που υπογράφηκε πριν απο λίγες ημέρες υπό την υψηλή εποπτεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την παροχή τεχνογνωσίας στο ΕΣΥ έθεσαν σήμερα σε τροχιά ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης με τον αναπληρωτή πρέσβη της Γερμανίας στη χώρα μας, Klemens Semtner.

Σε συνάντηση που είχαν το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας, συζήτησαν διαδικαστικά θέματα που αφορούν στη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ), δηλαδή το σύστημα "τιμολόγησης" των ιατρικών πράξεων και επεμβάσεων των ασφαλισμένων του Οργανισμού, δύο μείζονα θέματα, για τα οποία η Γερμανία θα δώσει κατευθυντήριες γραμμές στους Έλληνες αρμόδιους.

Κλείσιμο
Όπως έχει ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας, από την ενεργοποίηση αυτής της συμφωνίας θα προκύψουν άμεσα 200 ΚΕΝ, που αφορούν ιατρικές επεμβάσεις που γίνονται στα νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές και οι οποίες αποζημιώνονται απο τον ΕΟΠΥΥ.

Από τα νέα ΚΕΝ, κατά τα γερμανικά πρότυπα, εκτιμάται ότι θα προκύψει σημαντική εξοικονόμηση στο ταμείο του Οργανισμού.

Μετά το πέρας της συνάντησης, τόσο ο υπουργός Υγείας όσο και ο Γερμανός διπλωμάτης δήλωσαν την ικανοποίησή τους.

"Οι μεταρρυθμίσεις αυτές ειναι προς όφελος του ελληνικού λαού και οι Γερμανοί εταίροι θα μας βοηθήσουν να κάνουμε για την πατρίδα μας γρήγορα, όσα αυτοί πέτυχαν μετα απο πολλά χρονια" επισήμανε ο υπουργός Υγείας.

"Ελπίζουμε ότι τελικά θα γίνει φανερό στους Έλληνες πολίτες ότι τα ΚΕΝ θα βοηθήσουν στο να υπάρχουν καλύτερες υπηρεσίες υγείας για όλους, και μάλιστα με μειωμένο κόστος" είπε απο την πλευρά του ο Γερμανός αξιωματούχος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης