Χριστούγεννα στο Μέγαρο

Χριστούγεννα στο Μέγαρο

Το διάσημο λονδρέζικο σύνολο Choir of King’s College του Κέμπριτζ και οι Μουσικοί του Λούβρου σε όργανα εποχής δίνουν το απαραίτητο χρώμα στις εορταστικές μουσικές εκδηλώσεις

Χριστούγεννα στο Μέγαρο
Το διάσημο λονδρέζικο σύνολο Choir of King’s College του Κέμπριτζ έρχεται στο Μέγαρο για μία και μοναδική συναυλία παρουσιάζοντας θρησκευτικά έργα από τον 17ο αιώνα έως τις μέρες μας, παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια. H αρχή των εορταστικών εκδηλώσεων για τα φετινά Χριστούγεννα στο Μέγαρο, γίνεται με τις μαγικές φωνές των αγοριών της Choir of King’s College, Cambridge στις 13 Δεκεμβρίου 2017. 

Στη συναυλία περιλαμβάνονται τα έργα των Hieronymus Praetorius, Francis Poulenc, Johann Sebastian Bach, Olivier Messiaen αλλά και κάλαντα, χριστουγεννιάτικα τραγούδια κ.ά.

Κλείσιμο
Στο εκκλησιαστικό όργανο οι: Henry Websdale και Donal McCann. Την μουσική διεύθυνση του συνόλου Choir of King’s College, Cambridge έχει ο Stephen Cleobury. 



Επιπλέον, οι Αθηναίοι μουσικόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη συναυλία με το εμβληματικό Ορατόριο των Χριστουγέννων του Μπαχ. Η συναυλία θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου 2017.

Johann Sebastian Bach: Το ορατόριο των Χριστουγέννων, BWV 248 (Καντάτες 1, 2, 4, 6) - Ένα έργο σταθμός του μπαρόκ ρεπερτορίου από τους Μουσικούς του Λούβρου σε όργανα εποχής υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή του συνόλου και αρχιμουσικού Μαρκ Μινκόφσκι. 

Συμμετέχουν: Lenneke Ruiten, Hélène Walter σοπράνο / Christopher Ainslie κόντρα τενόρος / Helena Rasker άλτο / Paul Schweinester, Valerio Contaldo τενόρος / James Platt, York Felix Speer μπάσος.

Το συγκρότημα Les Musiciens du Louvre σε όργανα εποχής διευθύνει ο Marc Minkowski.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης