Ξεπουπουλού!

Ξεπουπουλού!

Η παραμυθού Εύη Γεροκώστα συναντά τους μικρούς της φίλους στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας

Ξεπουπουλού!
Η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας, προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στην αφήγηση ιστοριών για ανέμους, σύννεφα και φτερά, από την παραμυθού Εύη Γεροκώστα, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου (ώρα 11:30), στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας (Ανδρομάχης 86Α & Αλκμήνης, Καλλιθέα).

Όπως διαβάζουμε σε σημείωμα των διοργανωτών: «Φυσάμε σύννεφα, φυσάμε την παραλία των χαρταετών, φυσάμε τη χώρα που γεννήθηκε από τον αέρα της φλογέρας, φυσάμε το κοτέτσι, φυσάμε το αγγελάκι, φυσάμε το ξεροβόρι, φυσάμε το μυστικό το χαραγμένο με φτερό, φτάνουμε σε μπαλόνι δεμένο σε χέρι και… ξεπουπουλού !». 

Κλείσιμο
Η Εύη Γεροκώστα γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετάφραση στο Κέντρο Λογοτεχνικής Μετάφρασης του Γαλλικού Ινστιτούτου. Εργάστηκε σε οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος (Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία), στο ΕΚΕΜΕΛ - Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης Λογοτεχνίας και Επιστημών του Ανθρώπου, ενώ το 2004 ανέλαβε την ευθύνη του τμήματος εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου. Παράλληλα μεταφράζει λογοτεχνία από τα γαλλικά. Ασχολείται επίσης με το θέατρο και το τραγούδι. 

Το 2002, μια κόκκινη κλωστή την έφερε στο δρόμο των παραμυθιών. Αφηγείται επαγγελματικά από το 2003 σε σχολεία, μουσικές σκηνές, βιβλιοθήκες, φεστιβάλ κ.α., για μικρούς και μεγάλους, ιστορίες από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου που άκουσε, διάβασε, έγραψε ή μετέφρασε, κυρίως όμως ιστορίες που τη "διάλεξαν". Το βιβλίο της "Αστέρια στον πάτο της λίμνης" τιμήθηκε με το βραβείο "Πηνελόπη Μαξίμου" του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Στην προσωπική συγγραφική βιβλιοθήκη της ανήκουν τα βιβλία: Ασφοντυλίτης, (Καλειδοσκόπιο, 2017), Μικρά ξυπνήματα (Παρρησία, 2016), Μια καρδιά στα δεξιά ( Παρρησία, 2014), Μια μέρα που έγινε νύχτα ( Χριστάκης, 2013), Ο βάτραχος και το φιλί (Μεταίχμιο, 2013), Αστέρια στον πάτο της λίμνης (Μεταίχμιο, 2013), Πώς γεννήθηκαν τα όνειρα (Μεταίχμιο, 2010).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης