30 χρόνια Athens Photo Festival

30 χρόνια Athens Photo Festival

Μέχρι το τέλος Ιουλίου 82 καλλιτέχνες από 27 χώρες περιμένουν τους φίλους της φωτογραφίας στο Μουσείο Μπενάκη επί της Πειραιώς

30 χρόνια Athens Photo Festival
30 χρόνια Athens Photo Festival και η φετινή διοργάνωση έχει βάλει για τα καλά τα καλά της! 82 καλλιτέχνες από 27 χώρες περιμένουν τους επισκέπτες στο Μουσείο Μπενάκη επί της Πειραιώς μέχρι το τέλος Ιουλίου γιορτάζοντας μια καθιερωμένη διοργάνωση της διεθνούς φωτογραφικής σκηνή. Άλλωστε, είναι το κορυφαίο φεστιβάλ φωτογραφίας της νοτιοανατολικής Ευρώπης και ένα από τα πέντε παλαιότερα στον κόσμο.

Κλείσιμο


Tο εκθεσιακό πρόγραμμα της φετινής επετειακής διοργάνωσης του Athens Photo Festival, υπό το γενικό τίτλο «Still Searching», επικεντρώνεται με διάθεση διερευνητική και κριτική σε φλέγοντα πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα της σημερινής κοινωνικής πραγματικότητας. 

Tο πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει εκθέσεις καθώς και ένα σύνολο δράσεων -προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα, portfolio reviews κλπ. 

Μεταξύ των Δράσεων & Πρωτοβουλιών έχουμε:

Portfolio Reviews (25-26/6)
Επιλεγμένοι καλλιτέχνες θα έρθουν σε επαφή με καταξιωμένους επαγγελματίες και θα λάβουν κριτική για τη δουλειά τους.

Photo Voices (27/6)
Προσκεκλημένοι ομιλητές από διαφορετικές χώρες θα μοιραστούν εμπειρίες και απόψεις, αναδεικνύοντας το ρόλο της φωτογραφίας στη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα.

Labs (12-15/9)
Το πρόγραμμα εργαστηρίων στοχεύει στην ανάπτυξη και διεύρυνση σύγχρονων γνώσεων στο ευρύ φάσμα της φωτογραφικής δημιουργίας.

Screening Night (23/9)
Multimedia projects απ’ όλο τον κόσμο, που αναδεικνύουν διαφορετικές οπτικές και όψεις της κοινωνικής πραγματικότητας και εξερευνούν νέους αφηγηματικούς δρόμους.

Photography as Performance
Διερευνάται το δισδιάστατο και το στιγμιαίο της φωτογραφίας σε σχέση με τη σωματική έκφραση μέσα στο χωρο-χρόνο της επιτέλεσης.

Athens Photo Marathon (24/9)
Περισσότεροι από 1000 συμμετέχοντες θα πάρουν μέρος στον καθιερωμένο φωτογραφικό μαραθώνιο, φωτογραφίζοντας την πόλη με άλλο βλέμμα.

Με σημείο εκκίνησης το Μουσείο Μπενάκη, οι εκθέσεις επεκτείνονται και σε άλλους χώρους της Αθήνας, διασταυρώνοντας φωτογραφικά έργα, βίντεο, αρχειακό υλικό και φωτογραφικά βιβλία. 

Το Athens Photo Festival εντάσσεται στο δίκτυο του Ευρωπαϊκού Μήνα Φωτογραφίας (European Month of Photography), που αποτελεί τη σημαντικότερη διεθνή συνεργατική πλατφόρμα φωτογραφικών φεστιβάλ.


Swen Renault


Susana Cabañero


Κοσμάς Παυλίδης


Karolin Klüppel


Didier Bizet


Bubi Canal


Borko Vukosav



Arunà Canevascini


Για περισσότερες πληροφορίες εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης