Φλερτ με τον θάνατο και την καταστροφή

Φλερτ με τον θάνατο και την καταστροφή

«Η αρρώστια της νιότης» του Φέρντιναντ Μπρούκνερ φιλοξενείται στο Tempus Verum για λίγες ακόμα παραστάσεις

Φλερτ με τον θάνατο και την καταστροφή
Ο Δημήτρης Λάλος με το έργο του Φέρντιναντ Μπρούκνερ, «Η αρρώστια της νιότης», μας συστήνει έναν κόσμο γεμάτο νεανικό πάθος και ερωτικό εκτροχιασμό, όπου τα σκοτεινά παιχνίδια εξουσίας έχουν τον πρώτο λόγο. Μια παρέα φοιτητών Ιατρικής εξερευνά τα όριά της,  φλερτάροντας με τον θάνατο και την καταστροφή.  

Το ψυχογραφικό αυτό έργο του Μπρούκνερ, γραμμένο το 1926, παρακολουθεί μια ομάδα νέων φοιτητών Ιατρικής, που μέσα στην υπεροψία και στην απόγνωσή τους, προετοιμάζουν άθελά τους το έδαφος για τα κηρύγματα της εθνικοσοσιαλιστικής ναζιστικής ιδέας. Οι χαρακτήρες, ακροβατώντας ανάμεσα στην ιδιοφυΐα και στην παράνοια, στις σπουδές και στα πειράματα, ανακαλύπτουν τα όρια τους, φωτίζοντας σκοτεινές πτυχές του υποσυνείδητου που θα θέλαμε να ξεχάσουμε. Η παζολινική ατμόσφαιρα του έργου μάς κάνει να αναρωτηθούμε πραγματικά πόσο μακριά μπορεί να βρισκόμαστε από μια εποχή σκληρότητας και απανθρωπιάς. Τα παιχνίδια εξουσίας και το ερωτικό τους πάθος θα φτάσει στο τέλος τους ήρωες στα άκρα.

Κλείσιμο


Τολμηρός και άκρως ρεαλιστικός, για την εξπρεσιονιστική του καταγωγή, ο συγγραφέας, λίγο πριν ο Χίτλερ ανέβει στην καγκελαρία, αυτοεξορίζεται στην Γαλλία και γράφει το αντιφασιστικό έργο «Οι ράτσες». Το ’68 ο γνωστός σκηνοθέτης Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ πρωταγωνιστεί σε έναν από τους βασικούς ρόλους, ξεθάβοντας το κλασικό πλέον έργο της γερμανικής λογοτεχνίας, με γερμανικό τίτλο “Krankheit der Jugend”, ενώ ο Μάρτιν Κριμπ το μεταφράζει διασκευάζοντάς το “Pains of youth” και ανεβαίνει με μεγάλη επιτυχία το 2009 στο Λονδίνο.

Ο Δημήτρης Λάλος συνεχίζει για δεύτερη χρονιά με την ίδια ομάδα ηθοποιών, αναλαμβάνοντας τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία ενός έργου που φωτίζει τα σκοτεινά παιχνίδια εξουσίας...

Info
Tempus Verum -Εν Αθήναις
Ιάκχου 19, Γκάζι
Το έργο θα παίζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 19.00, μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2017
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης