Ταξίδι... στα «Ψηλά Βουνά»

Ταξίδι... στα «Ψηλά Βουνά»

Μία από τις πιο πετυχημένες παραστάσεις παιδικού θεάτρου του περασμένου χειμώνα ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, σε μία μεγάλη περιοδεία με πρώτη στάση το Βεάκειο στον Πειραιά στις 25 Ιουνίου

Ταξίδι... στα «Ψηλά Βουνά»

Μία από τις πιο πετυχημένες παραστάσεις παιδικού θεάτρου του περασμένου χειμώνα ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, σε μία μεγάλη περιοδεία με πρώτη στάση το Βεάκειο στον Πειραιά στις 25 Ιουνίου


Και ποιος δεν έχει διαβάσει στα μαθητικά του χρόνια «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου… Είναι το πρώτο αναγνωστικό που γράφτηκε στη δημοτική το 1918. Εξαιτίας αυτού άλλωστε κάηκε δημοσίως από τις αντιβενιζελικές κυβερνήσεις που πήραν την εξουσία από το 1920 και μετά. Επέστρεψε ωστόσο στα σχολεία με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση της τελευταίας κυβέρνησης Βενιζέλου (1928 – 1932) κι από τότε αποτέλεσε σταθερό παιδικό και εφηβικό ανάγνωσμα για ολόκληρες γενιές.

Τη χειμερινή σεζόν που μας πέρασε, ο Βασίλης Μαυρογεωργίου το προσάρμοσε στο θέατρο χρησιμοποιώντας ψηφιακές προβολές και τρισδιάστατα κινούμενα σχέδια, που σε ταξίδευαν κατευθείαν στον φυσικό χώρο δράσης του βιβλίου, την ορεινή Ευρυτανία. Το εμβληματικό βιβλίο του Ζαχαρία Παπαντωνίου διηγείται τις περιπέτειες μίας παρέας παιδιών του δημοτικού, που μετά την προτροπή του δασκάλου τους, περνάνε το καλοκαίρι μόνα στα βουνά της Ευρυτανίας. Μέσα από τις ιστορίες και τις εμπειρίες τους, μαθαίνουν τη φύση, την επιβίωση, το πώς συμμετέχεις σε μια ομάδα, και κυρίως την προσφορά.

«Σκοπός μας είναι να νιώσουν οι μικροί μας θεατές μέρος αυτής της παρέας των παιδιών πάνω στα βουνά. Στο μικρό χωριό με τα ξύλινα σπιτάκια, σε ένα ξέφωτο στη μέση του δάσους... Να μάθουν την αξία της φύσης και κυρίως την ευθύνη της προστασίας της, για το κοινό καλό», εξηγεί ο Βασίλης Μαυρογεωργίου και συνεχίζει: «Με τη χρήση του 3d animation, με παραδοσιακά μουσικά όργανα, με ήχους και μυρωδιές του δάσους, ελπίζουμε ότι στο τέλος οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την αίσθηση πως δεν είδαν μόνο μια παράσταση, αλλά ότι πήγαν και μια πρωτότυπη εκδρομή».

Η παράσταση, η οποία απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, ταξιδεύει το φετινό καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα. Ο Βόλος, η Λάρισα, τα Γιαννιτσά, η Αλεξανδρούπολη, η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Κομοτηνή, η Ξάνθη, η Ορεστιάδα, τα Τρίκαλα, η Λαμία, η Κρήτη, η Λευκάδα, το Αγρίνιο, η Κέρκυρα, τα Γρεβενά, η Πτολεμαϊδα, η Κατερίνη, τα Γιάννενα, η Καλαμάτα, οι Δελφοί, αλλά και περιοχές εντός της Αττικής, όπως η Ραφήνα, το Πόρτο Ράφτη και το Χαλκούτσι, είναι ανάμεσα στους σταθμούς της μεγάλης περιοδείας που θα ολοκληρωθεί την 1η Σεπτεμβρίου. Πρωταγωνιστούν οι: Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Μάνος Στεφανάκης, Θανάσης Δόβρης, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Κλεοπάτρα Μάρκου, Σωτήρης Μεντζέλος, Παντελής Φλατσούσης, Νικορέστης Χανιωτάκης.
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης