Μια φορά κι ένα καιρό

Μια φορά κι ένα καιρό

Δύο μουσικά παραμύθια ζωντανεύουν στη σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για παιδιά από πέντε ετών και άνω

Μια φορά κι ένα καιρό
Μετά από δύο πετυχημένες δράσεις το 2013 και το 2014, το Ελληνικό Σχέδιο συνεχίζει και εξελίσσει την παρουσίαση μουσικών παραμυθιών για αφηγητή και ορχήστρα. Στις 16 και 17 Απριλίου -πάντα υπό την επίβλεψη του Δημήτρη Παπαδημητρίου- στη Στέγη θα ακουστούν σε πρώτη εκτέλεση δύο μουσικά παραμύθια που γράφτηκαν ειδικά για αυτό τον σκοπό.

Ο Μανώλης Μαυροματάκης και ο Ηλίας Καρελλάς έχουν αναλάβει να ζωντανέψουν τα δύο παραμύθια του Αχιλλέα Γουάστωρ και Τάσου Ρωσόπουλου. Πρόκειται για δύο λαϊκά ελληνικά παραμύθια, μουσικά για αφηγητή και συμφωνική ορχήστρα. Βασιλικά μυστικά και χρυσές μηλιές που τις αρπάζουν δράκοι σε ερμηνεία από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην πρώτη τους εκτέλεση.

Το πρώτο παραμύθι, «Ένας παράξενος βασιλιάς», παρουσιάζεται σε σύνθεση του Αχιλλέα Γουάστωρ, κείμενο του Κώστα Φασουλά και αφήγηση από τον Ηλία Καρελλά: Στη χώρα της μεγάλης ξηρασίας, ο βασιλιάς μηχανεύεται τρόπους να κρύψει το... Το μεγάλο του μυστικό, ο δικός του εφιάλτης, στο τέλος, γίνεται χορός λυτρωτικός και ο ίδιος, σε διονυσιακή μέθη, ανακοινώνει στον λαό του αυτό που χρόνια τον βασάνιζε...

Στο δεύτερο παραμύθι, «Το θαρραλέο αγόρι και ο δράκος του πηγαδιού», σε σύνθεση του Τάσου Ρωσόπουλου, κείμενο του Γιώργου Κοροπούλη και αφήγηση από τον Μανώλη Μαυροματάκη, πρωταγωνιστεί μια μηλιά με χρυσά μήλα που φέρνει μεγάλη δυστυχία και θλίψη στην οικογένεια, γιατί ο δράκος του πηγαδιού κάθε χρόνο αρπάζει τη σοδειά τους. Ο μικρότερος και πιο θαρραλέος γιος αναλαμβάνει να νικήσει το Κακό για να ζήσουν και πάλι όλοι ευτυχισμένοι. Ένα παραδοσιακό παραμύθι από τη Θράκη, με σύγχρονο έμμετρο λόγο γεμάτο μουσικές εικόνες.

Κλείσιμο
Info
Ιδέα:Ραλλού Βογιατζή
Kαλλιτεχνική επιμέλεια:Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ραλλού Βογιατζή
Διεύθυνση ορχήστρας: Γιώργος Μπαλατσινός

Ένας παράξενος βασιλιάς
Σύνθεση: Αχιλλέας Γουάστωρ
Κείμενο: Κώστας Φασουλάς
Αφηγητής: Ηλίας Καρελλάς

Το θαρραλέο αγόρι και ο δράκος του πηγαδιού
Σύνθεση: Τάσος Ρωσόπουλος
Κείμενο: Γιώργος Κοροπούλης
Αφηγητής: Μανώλης Μαυροματάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης