Coffee shop, gypsy jazz και... πριγκίπισσες

Coffee shop, gypsy jazz και... πριγκίπισσες

Βόλτα στην πόλη με το Citylifε!

Coffee shop, gypsy jazz και... πριγκίπισσες
Το Citylifε βλέπει την παράσταση «Ιλιάδα», απολαμβάνει τον καφέ του στο Qahwa, ψωνίζει από το Πριγκιπώ, παρακολουθεί το «Έγκλημα και τιμωρία» και ακούει Diminuita.

Παρακολουθήστε εδώ το Citylifε
όπως προβάλλεται από
το κανάλι Novalifε της Nova!
Κλείσιμο



Qahwa

Το Αιγάλεω έχει αποκτήσει το δικό του coffee shop και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αντίστοιχα του Κέντρου - το αντίθετο μάλιστα. Το μικρό μαγαζάκι Qahwa ξεχωρίζει τόσο για την αισθητική του, για το ξύλο που επικρατεί στο εσωτερικό του αλλά και για τη μυρωδιά του καφέ που δεν μπορείς να αγνοήσεις. Ιδιαίτερες ποικιλίες, ξεχωριστά σκεύη για προετοιμασία καφέ, και φυσικά χαμογελαστοί άνθρωποι για να σου μεταδώσουν τις γνώσεις τους και να βρουν μαζί σου τη γεύση που σου ταιριάζει απόλυτα. Εμπιστεύσου τους.

Tip
Το μαγαζί βρίσκεται Μάρκου Μπότσαρη 1 στο Αιγάλεω.


Πριγκιπώ

Η Καλομοίρα και η Κέλυ γνωρίστηκαν σε μια καφετέρια στην Παιανία. Και ενώ δούλευαν διαφορετικές ώρες, έβρισκαν χρόνο να δείχνει η μια στην άλλη τις δημιουργίες της. Τα δύο κορίτσια χρησιμοποιούσαν τα παλιά ρούχα των μαμάδων τους για να φτιάξουν ότι μπορείς να φανταστείς και πολύ γρήγορα «έδεσαν». Λίγο αργότερα μπήκε στη ζωή τους το κόσμημα για να φτάσουν πολύ γρήγορα να είναι περήφανες για το «Πριγκιπώ». Ένας όμορφος χώρος στο κέντρο της Αθήνας, στον οποίο σχεδιάζονται, παράγονται και πωλούνται τα πιο απλά και συγχρόνως πριγκιπικά κοσμήματα που έχεις δει.

Tip
Το Πριγκιπώ βρίσκεται στον αριθμό 34 της οδού Κολοκοτρώνη.


Ιλιάδα

Η Ελένη, ο Πάρης, ο Αχιλλέας, ο Μενέλαος, ο Έκτορας και ο Αγαμέμνονας ανεβαίνουν στη σκηνή του Θεάτρου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης για τις ανάγκες της παράστασης Ιλιάδα που παρουσιάζει η Κάρμεν Ρουγγέρη. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δουν ζωντανά αυτό που μαθαίνουν στα βιβλία και έτσι να αγαπήσουν ακόμα περισσότερο τον Όμηρο. Μάχες, θεοί, ήττες και νίκες ζωντανεύουν μέσα από πολύχρωμα σκηνικά και υπέροχη μουσική και δίνουν την αίσθηση μιας σύγχρονης ιστορίας. Όλα ξεκινούν από τον θυμό του Αχιλλέα και τη διαμάχη του με τον Αγαμέμνονα και φτάνουν ακόμα και πέρα από την Ιλιάδα, μιλώντας για τον θάνατο του Αχιλλέα, τον Δούρειο Ίππο και την καταστροφή της Τροίας.

Tip
H παράσταση θα παίζεται μέχρι τις 24 Απριλίου και είναι κατάλληλη για παιδιά όλων των ηλικιών.


Diminuita

Ένα από τα πρώτα σχήματα που ξεκίνησε να παίζει gypsy jazz στην Ελλάδα, οι Diminuita, αποφάσισαν να μεγαλώσουν πριν λίγους μήνες την ομάδα τους και από τρίο να γίνουν Le petit Big Band. Το σχήμα με την αρχική του μορφή έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε πολλά εγχώρια φεστιβάλ αλλά και στο εξωτερικό, και έχει ήδη στη συλλογή του δύο δίσκους, τους “a-rhythmology” (2011) και Μani Sessions (2014). Στο live που θα κάνουν στο Faust στις 25 Ιανουαρίου θα παίξουν συνθέσεις του Django Reinhardt, του Duke Ellington και άλλων συνθετών της swing εποχής, αλλά και πρωτότυπες μελωδίες.

Tip
Το συγκρότημα αποτελείται από τους: Σπύρο Νίκα (σοπράνο σαξόφωνο), Κωνσταντίνο Σαπούνη (τρομπέτα), Νίκο Μπακόπουλου (άλτο σαξόφωνο), Αλέξανδρο Θεοδωρακόπουλου (τενόρο σαξόφωνο), Κώστα Πατσιώτη (κοντραμπάσο), Ραφαήλ Μηνά (τύμπανα), Έφη Σαράντη (ρυθμική κιθάρα) και Γιώργο Παπαδογιάννη (κιθάρα, ενορχήστρωση).


Έγκλημα και Τιμωρία

To κλασικό έργο του Ντοστογιέφκι «Έγκλημα και Τιμωρία» παρουσιάζει το Εθνικό Θέατρο σε μετάφραση Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Στην Αγία Πετρούπολη του 19ου αιώνα, ο φοιτητής της Νομικής Ρασκόλνικωφ πραγματοποιεί έναν διπλό φόνο, καλύπτοντάς τον με το ιδεολογικό περίβλημα της απονομής μιας ιδιότυπης δικαιοσύνης. Όμως το έγκλημά του θα προκαλέσει τους ανθρώπινους και τους θείους νόμους, που θα ζητήσουν το οφειλόμενο αντίτιμο, σέρνοντας τον δράστη σ’ έναν μοναχικό και εφιαλτικό δρόμο. Η συνείδησή του είναι η σκληρότερη τιμωρία, από την οποία δεν μπορεί να ξεφύγει, παρά μόνο ακολουθώντας τον δρόμο της αγάπης και της μετάνοιας.

Tip
Στην παράσταση παίζουν (αλφαβητικά): Νικόλας Αναστασόπουλος, Γιάννης Γούνας, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Γιώργος Καρατζιώτης, Ταμίλα Κουλίεβα, Νίκος Μαγδαληνός, Μελισσάνθη Μάχουτ, Πέρης Μιχαηλίδης, Πολυξένη Μυλωνά, Γιάννης Νιάρρος, Γιωργιάννα Νταλάρα, Θέμης Πάνου, Βασίλης Ρίσβας, Δανάη Σκιάδη, Γρηγόρης Σταμούλης, Χάρης Τζωρτζάκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης