Ταραντέλες στο Σύνταγμα

Ταραντέλες στο Σύνταγμα

Οι encardia θα γεμίσουν σήμερα με μουσική και χρώμα την πιο κεντρική πλατεία της πόλης, σε μια συναυλία-ταξίδι στην Κάτω Ιταλία

Ταραντέλες στο Σύνταγμα
Αν δεν έχεις ακούσει ποτέ τους encardia ένα πράγμα πρέπει να ξέρεις πηγαίνοντας σε συναυλία τους: ότι θα περάσεις καλά. Ο Κώστας Κωνσταντακάτος, ο Βαγγέλης Παπαγεωργίου και η παρέα τους θα ανέβει στην πιο γιορτινή σκηνή της Αθήνας, στην Πλατεία Συντάγματος, και θα φέρει στην πόλη άρωμα Κάτω Ιταλίας.

Αυτός ήταν άλλωστε και ο στοχός της δημιουργίας αυτής της πολυδιάστατης ομάδας. Να συγκεντρωθούν κάποιοι φίλοι μουσικοί με αγάπη στην παράδοση των Ελλήνων της Κάτω Ιταλίας και να δοκιμάσουν τις εμπειρίες, προεκτάσεις και εκπλήξεις που θα μπορούσε να φέρει η συνάντησή τους. Μετά από δεκάδες συναυλίες στα πιο απίθανα μέρη όλης της Ελλάδας, οι encardia φημίζονται πια για το συγκρότημα που έκανε αγαπητές τις ταραντέλες στο ελληνικό κοινό.

Κλείσιμο


Οι ίδιοι δηλώνουν με χαρά ότι τραγουδούν στα γκρεκάνικα και σε άλλες πέντε γλώσσες-διαλέκτους. Έχουν τσιμπηθεί από… αράχνες και βέλη θεών και γι' αυτό παίζουν, τραγουδούν, χορεύουν αδιάκοπα και φέρνουν τον κόσμο άνω κάτω αν βρεθούν όλοι μαζί. Στην αρχή νομίζεις ότι είναι συγκρότημα, αλλά όταν τους γνωρίσεις λίγο περισσότερο βλέπεις ότι είναι μεταξύ τους συγγενείς και μέλη μιας παράξενης οικογένειας.

Τους αρέσει να ζωντανεύουν τα παραμύθια και να παραμυθεύουν τη ζωή αλλά όταν τελειώνουν όλα αυτά, εξαφανίζονται μαζί με τις αράχνες και τις νεράιδες, τις ταραντάτες και τους θρύλους τους. Προτιμούν να παίζουν μουσική στους δρόμους και στις πλατείες, αλλά τελικά παίζουν όπου κι αν τους συναντήσεις. Σήμερα βέβαια το σημείο συνάντησης έχει δοθεί για την Πλατεία Συντάγματος στις 18:00 αλλά το ταξίδι θα είναι, όπως πάντα, μουσικό και παραμυθένιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης